Η πιο νόστιμη Μανιταρόπιτα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Η πιο νόστιμη Μανιταρόπιτα

Μπορεί να ακουστεί υπερβολή, όμως είναι αλήθεια: Αυτή η μανιταρόπιτα έχει μετατρέψει φανατικούς πολέμαρχους των μανιταριών, στους πιο ένθερμους μανιταρό-φιλους που μπορούσε κανείς να φανταστεί (true story).
Υλικά:
1 κουτί φύλλα κούρου
1κουτί μεγάλο μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα

400 γρ τυρί του τοστ
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 αυγό- κρόκος
1/2 ματσάκι μαϊντανός (ή ολόκληρο, ανάλογα με τα γούστα μας και το μέγεθος που έχει το ματσάκι
λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τον μαϊντανό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. 
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και ταυτόχρονα βουτυρώνουμε το πιρέξ ή το ταψί. Απλώνουμε το φύλλο προσέχουμε να αφήσουμε λίνο να εξέχει από το σκεύος. 
Στρώνουμε το μισό τυρί, ρίχνουμε τα μισά μανιτάρια από πάνω και στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση τυρί. Κλείνουμε τη πίτα με το δεύτερο φύλλο (προσέχοντας να ενώσουμε καλά τα δυο φύλλα μεταξύ τους). 
Αλείφουμε το πάνω φύλλο με λίγο βούτυρο και αυγό κρόκο και το χαράσσουμε ελαφρά. Τοποθετούμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σκάλα, με αντίσταση πάνω-κάτω και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.



Σου άρεσε;

Σχολίασε