Ευρυδίκη-Γιώργος Θεοφάνους: Η γνωριμία, ο έρωτάς τους και τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ευρυδίκη-Γιώργος Θεοφάνους: Η γνωριμία, ο έρωτάς τους και τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα


67fb2c8727dc4da1914d083a5b4a5697_L_2f89a4676f45adef95de6f84d6e6ac9dΗ Ευρυδίκη και ο Γιώργος Θεοφάνους σε κοινή τους συνέντευξη μίλησαν τη ζωή τους ως ζευγάρι και πώς γνωρίστηκαν.

Έχετε σκεφτεί πώς θα είχε εξελιχθεί η ζωή και η καριέρα σας, αν δεν είχατε συναντηθεί;
Ευρυδίκη: «Ήταν τυχερό μας να βρεθούμε στις αρχές του 1987, γιατί μαζί πήραμε την απόφαση να έρθουμε στην Ελλάδα και να ακολουθήσουμε το όνειρο μας...Μάλιστα η γνωριμία μας ξεκίνησε από μία σύμπτωση, ή μάλλον από ένα λάθος. 

Ο Γιώργος είχε ζητήσει να του βρουν μία τραγουδίστρια να ηχογραφήσει κάποια τραγούδια που είχε γράψει. Του πήγαν λοιπόν μία φωτογραφία με δύο τραγουδίστριες και εκείνος διάλεξε την… άλλη. 

Αλλά έκαναν λάθος από το στούντιο και τελικά ειδοποίησαν εμένα. Αν δεν είχαμε συναντηθεί τότε, είναι πολύ πιθανό ο Γιώργος να είχε μείνει στην Αμερική, γιατί φοιτούσε στο Berkley Collage of music και εγώ στη Γαλλία, αφού είχα ξεκινήσει την ίδια χρονιά τις σπουδές μου στο Studio Des Varietes στο Παρίσι. 

Μάλιστα εκεί είχα ηχογραφήσει και κάποια demos που προορίζονταν για τη γαλλική αγορά. Άρα ποτέ δεν ξέρεις τι θα γινόταν αν δεν έφευγα και εγώ για τη Βοστόνη λίγο αργότερα. Εκεί όμως ετοιμάσαμε κάποια τραγούδια και στείλαμε κάποιες κασέτες στον αγαπημένο φίλο, συνεργάτη και συμπατριώτη, τον ποιητή Λεωνίδα Μαλένη».

Γιώργος Θεοφάνους: « Ήμασταν ακόμα φοιτητές στην Αμερική, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και ο Λεωνίδας μάς ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του γνωστού παραγωγού Φίλιππου Παπαθεοδώρου για τη φωνή της Ευρυδίκης αλλά και για τα τραγούδια μου. 

Βάλαμε λοιπόν τα πράγματα μας σε μια βαλίτσα και στις 4 Μαΐου του 1989 μετακομίσαμε στην Αθήνα. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς γιατί χρειάστηκε να δουλεύουμε και να ζούμε και οι δυο σε συν 6ik s που δεν είχαμε γνωρίσει ποτέ στο παρελθόν. 

Ευτυχώς που ήταν καλοκαίρι δηλαδή, γιατί είχαμε χρήματα να αγοράσουμε μόνο σεντόνια και όχι πάπλωμα. Αλλά στην πορεία υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν σε εμάς και το ένα έφερε το άλλο. Τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς σκληρή δουλειά, κέφι και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις».

socialista.com.cy


Σου άρεσε;

Σχολίασε