Κροκέτες μελιτζάνας | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κροκέτες μελιτζάνας

Πλούσιο ορεκτικό καθώς ταιριάζει πάρα πολύ με γιαούρτι

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 2 αυγά
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλεύρι
  • 5 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 κιλού τυρί φέτα
  • 100 γραμμάρια μανούρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
  1. Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνουμε με λίγο λάδι στο φούρνο για 15 λεπτά.
  2. Ταυτόχρονα βράζουμε τις πατάτες.
  3. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
  4. Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα ρίχνουμε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε τα τυριά λιωμένα, τα αυγά, το μαϊντανό και το πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  6. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν - έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.
  7. Έπειτα τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού.
sidagi


Σου άρεσε;

Σχολίασε