Ανδρέας Γεωργίου: Το «Μπρούσκο» επιστρέφει «αγριεμένο» | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ανδρέας Γεωργίου: Το «Μπρούσκο» επιστρέφει «αγριεμένο»

Ανδρέας Γεωργίου: Το «Μπρούσκο» επιστρέφει «αγριεμένο»Απορείς πώς μια καθημερινή σειρά μπορεί να «φιλοξενεί» τόσο πολλές ιστορίες παράλληλα. 

Πρόσωπα πηγαινοέρχονται, η μία υπόθεση ανατρέπει την άλλη και δεκάδες, για την ακρίβεια εκατοντάδες επεισόδια βγαίνουν στο γυαλί στη διάρκεια της σεζόν. 

Ο λόγος για το «Μπρούσκο», το σίριαλ του ΑΝΤ1 που τερμάτισε πρώτο σε τηλεθέαση την προηγούμενη σεζόν και φάνηκε να κερδίζει σε επίπεδο εντυπώσεων ακόμη και σε περιπτώσεις τηλεθεατών οι οποίοι δεν θεωρούνται «φαν» του είδους...Την απάντηση για όλα αυτά και κυρίως για το πώς μπορούν να γίνουν τη δίνει ο «ηθικός αυτουργός», ο σκηνοθέτης Ανδρέας Γεωργίου. «Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου έχει αστείρευτη έμπνευση και πολύ γρήγορα πλάθει απίστευτες ιστορίες. 

Συνεργαζόμαστε άψογα και σε κάθε καινούργιο project βάζουμε τη βάση για το είδος της σειράς που θέλουμε να κάνουμε. Η συνεργασία μας μετράει τέσσερα χρόνια και "κουμπώνει" ο ένας στον άλλον με μια απίστευτη χημεία». 

Μια καλή συνεργασία φυσικά δεν φτάνει για να στήσεις μια σειρά η οποία έχει στόχο να κρατήσει τον τηλεθεατή. Απαιτούνται επιρροές και ερεθίσματα.«Παρακολουθώ κινηματογράφο, θέλω να ενημερώνομαι. 

Υπάρχουν σκηνοθέτες που θαυμάζω αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω συγκεκριμένο πρότυπο. Αυτό που με εμπνέει και με ταξιδεύει είναι οι ιστορίες και το ίδιο το σενάριο. 

Οταν διαβάζω, το βλέπω ήδη στην τηλεόραση και αυτό συμβαίνει χωρίς να το προκαλώ, δεν θέλω ιδιαίτερη σκέψη. Αυτό με βοηθάει να καταλάβω και ένα καλό σενάριο, γιατί στην αντίθετη περίπτωση δεν το βλέπω καθόλου, δεν με ταξιδεύει».

Το «Μπρούσκο» επιστρέφει απόψε Κυριακή με μια μεγάλη τηλεταινία και από αύριο Δευτέρα θα πάρει τη θέση του στο πρόγραμμα, και συγκεκριμένα στη ζώνη του lead in. 

Σύμφωνα με τον Α. Γεωργίου τη νέα σεζόν θα κάνουν την εμφάνισή τους «καινούργια πρόσωπα που "σέρνουν" καινούργιες ιστορίες, ανατρεπτικές. 

Θα ανακατέψουμε την τράπουλα και θα μοιραστεί ξανά. Εχουμε επενδύσει σαν εταιρεία παραγωγής σε καινούργιο εξοπλισμό, οπότε και σε ανανεωμένη εικόνα. 

Επίσης έχοντας πάντα στο μυαλό μας τον τηλεθεατή ταξιδέψαμε σε καινούργιους προορισμούς, όπως την Ταϊλάνδη, το Παρίσι, και ένα πολύ μεγάλο ταξίδι μετά τα Χριστούγεννα που δεν μπορούμε ακόμα να ανακοινώσουμε. 

Φέτος σκηνοθετικά θα σας πω ότι δούλεψα πολύ με τις χημείες των χαρακτήρων θέλοντας να δώσουμε πολυδιάστατους χαρακτήρες για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η πλοκή και να τονιστεί η σύγκρουση των ηρώων». Ειδικά για το πρώτο επεισόδιο αποκαλύπτει ότι «η Μελίνα θα προσπαθήσει να το σκάσει από τους απαγωγείς της, και αυτό θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες...».

Το «Μπρούσκο» πλέον έχει αντίπαλο ισχυρό, τη σειρά «Ονειρο ήταν» στο Mega. Αυτό σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα, αν και η συγγραφική ομάδα δεν φαίνεται να το λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη της. 

«Εμείς κάνουμε αυτό που αγαπάμε με το ίδιο πάθος και το ίδιο μεράκι, χωρίς να βλέπουμε τους απέναντι ανταγωνιστικά. Στο τέλος ο κόσμος μάς κρίνει και αυτόν πρέπει να κερδίσουμε. 

Σίγουρα ο ανταγωνισμός με κάνει να θέλω να είμαι καλύτερος, οπότε το σχέδιο φέτος είναι να είμαστε καλύτεροι από πέρσι». Και η πρωτιά; Θα κατακτηθεί ξανά;«Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Βλέποντας όμως το προϊόν μας αισθάνομαι ασφαλής. 

Νιώθω ότι η σειρά μας τη δεύτερη χρονιά έρχεται πίσω πιο πλούσια από ιστορίες, ερμηνείες και ατμόσφαιρες. Αφορά όλες τις ηλικίες και όλα τα στρώματα, έχει έρωτα για τους παθιάρηδες, ίντριγκα, μυστήριο και έντονα κωμικά στοιχεία. Ενα παζλ για όλα τα γούστα».

Και τα νούμερα έχουν σημασία ή πάνω απ' όλα οι δημιουργοί βάζουν το περιεχόμενο και την ποιότητα; «Η ιστορία της τηλεόρασης μας έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο. 

Βεβαίως και με ενδιαφέρουν τα νούμερα εφόσον παίζουν καθοριστικό ρόλο για την τύχη της σειράς μας, οπότε καμιά φορά, για να λέμε και αλήθειες, κρατάμε λίγο τον οίστρο μας και τον ενθουσιασμό μας για "πετάγματα" αντιεμπορικά. 

Στην προκειμένη περίπτωση ο συμβιβασμός γίνεται από τη στιγμή που δεν είναι απλά χόμπι αλλά βιοποριστικό επάγγελμα, κακά τα ψέματα».

Δύο καρπούζια σε μία μασχάλη;

Από την περασμένη Δευτέρα έκανε την εμφάνισή της και η νέα καθημερινή σειρά «Ρουά Ματ», η οποία μελλοντικά θα προβάλλεται πριν από το «Μπρούσκο». Αν μία σειρά είναι αρκετά απαιτητική τότε οι δύο ακούγονται ως ιδιαίτερα τολμηρό εγχείρημα. Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει τη δική του άποψη επί του θέματος.

Πόσο δύσκολο είναι να επιμελείστε δύο σειρές;
«Πρέπει να ρωτήσετε τη Βάνα Δημητρίου, τη σεναριογράφο, για αυτό. Εγώ έχω αναλάβει τη σκηνοθεσία στο "Μπρούσκο" και τη σκηνοθετική επιμέλεια στο "Ρουά Ματ". 

Μπορώ να σας πω ότι με βοηθάει πολύ να φρεσκάρω το μυαλό μου και να πηγαίνω στο γύρισμα ξεκούραστος και "ανοικτός" πνευματικά για να είμαι πιο δημιουργικός. Σίγουρα είναι πιο χρονοβόρο και εις βάρος της προσωπικής μου ζωής αλλά το αγαπώ πολύ, είμαι νέος ακόμα και έχω αντοχές».

Μήπως η μία λειτουργήσει σε βάρος της άλλης;
«Ακράδαντα πιστεύω πως όχι. Η κάθε παραγωγή λειτουργεί ανεξάρτητα από την άλλη, με ανθρώπους σε πόστα που εμπιστεύομαι. Μπορώ να πω ότι μάλλον η μία μπορεί να βοηθήσει την άλλη και όχι να της κάνει ζημιά. 

Σε καλλιτεχνικό επίπεδο είναι δύο εντελώς διαφορετικά projects από τη βάση τους, οπότε αποκλείεται να παρασυρθούμε σε ομοιότητες».

tovima.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε