Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 10m
Έτοιμο σε : 30m
Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε τόσο σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κονσέρβες τόνο, καλά στραγγισμένο και κομματιασμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
για το πέστο άνηθου
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), χονδροκομμένο
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
200ml ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή πεκορίνο ή παρμεζάνα)
1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη καστανή
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κονσέρβες τόνο, καλά στραγγισμένο και κομματιασμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
για το πέστο άνηθου
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), χονδροκομμένο
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
200ml ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή πεκορίνο ή παρμεζάνα)
1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη καστανή
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιείτε όλα μαζί τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μέχρι να φτιάξετε μια ομοιογενή πάστα. Την αφήνετε κατά μέρος.
Βήμα 2
Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε καλά, τα ξεπλένετε με καυτό νερό μέσα στο σουρωτήρι, τα αφήνετε και πάλι να στραγγίξουν και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 3
Προσθέτετε το γιαούρτι και το πέστο άνηθου, ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τον κομματιασμένο τόνο, ανακατεύετε άλλη μια φορά και σερβίρετε.
Πηγή: Olivemagazine.gr