Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζεται με λαδογραβιέρα...
Υλικά
- 1½ κιλό κουνέλι
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 10 ή και περισσότερες σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3-4 γαρίφαλα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 150γρ. λαδογραβιέρα Ζακύνθου ή κεφαλοτύρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για τη μαρινάδα
- 1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 φύλλα δάφνης
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Το βάζετε σε γυάλινο ή βαθύ πλαστικό σκεύος και το περιχύνετε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες.
Βήμα 2
Το στραγγίζετε και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές μέσα σε πλατιά κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Προσθέτετε το σκόρδο ελαφρά χτυπημένο στο μπλέντερ, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο διάστημα αυτό, αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο από το υγρό της μαρινάδας.
Βήμα 4
Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί κομμένο σε κυβάκια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας.