Πόσο ηλικιωμένη είναι τελικά η Έλλη Στάη; | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πόσο ηλικιωμένη είναι τελικά η Έλλη Στάη;

Πόσο ηλικιωμένη είναι τελικά η Έλλη Στάη;Πειράζει άραγε το κοινό η ηλικία της Έλλης Στάη και της κάθε Έλλης Στάη κι αν έχει κάνει ρυτίδες; Ενοχλεί το κοινό η φύση εν ολίγοις; 
Τότε γιατί ο Γιώργος Παπαδάκης τόσα χρόνια βαράει 25-30% μέσο όρο κάθε σεζόν.
Ρίχνοντας μια ματιά στις συνθέσεις των δελτίων και των παρουσιαστών/παρουσιαστριών θα αντιληφθεί κάνεις ότι υπάρχει μια συλλήβδην απώθηση του κοινού από τις χρόνια καθιερωμένες παρουσιάστριες. Όλγα Τρέμη, Μάρα Ζαχαρέα, Έλλη Στάη...
Η πρώτη μετά από πολλά χρόνια έμεινε εκτός νυμφώνος, η δεύτερη απουσίαζε μια 5ετία από τα τηλεοπτικά κι επέστρεψε μόλις πέρσι και η τρίτη μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν έχει εμφανιστεί σε σταθερή βάση στην τηλεόραση.
Μάλιστα, την Δευτέρα 29/9 ανήρτησε ένα κείμενο στο προσωπικό της blog στο The Toc.gr, όπου ανέφερε ότι στους διαδρόμους των ενημερωτικών δελτίων κι εκπομπών φέρει τη στάμπα της ηλικιωμένης. Κι όχι μόνον αυτή τη στάμπα. Κι όχι μόνο αυτή, αλλά κι οι άλλες δύο κατά πάσα πιθανότητα.
Πειράζει άραγε το κοινό η ηλικία της Έλλης Στάη και της κάθε Έλλης Στάη κι αν έχει κάνει ρυτίδες; Ενοχλεί το κοινό η φύση εν ολίγοις; Τότε γιατί ο Γιώργος Παπαδάκης τόσα χρόνια βαράει 25-30% μέσο όρο κάθε σεζόν και δεν έχει περάσει καμία κρίση στα νούμερα με εξαίρεση ίσως μια 4ετία πίσω; Άρα μάλλον δεν είναι η ηλικία. 
Εκτός κι αν το κοινό έχει θέμα με τις παρουσιάστριες κάποιας ηλικίας και δεν έχει θέμα με τους άνδρες παρουσιαστές ίδιας ηλικίας. Είναι δηλαδή ολίγον τι φαλλοκρατικό; Δε νομίζω. Μήπως φταίει ο καιρός; Μήπως το ότι δεν δείχνουν λίγο στήθος ή μπούτι; Ούτε αυτό.
Ο λόγος που το κοινό ζητά την αλλαγή δεν είναι η οποιαδήποτε ηλικία. Με τα πάρε δώσε κάτω από το τραπέζι έχει το κοινό. Μεταξύ παρουσιαστών και πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτικών, εκδοτών και επιχειρηματιών κτλ. Είτε αυτά όντως ισχύουν είτε το κοινό τους βάζει όλους στο ίδιο καλούπι γιατί «σιγά μην διαφέρει αυτή από τις άλλες;».
Το κοινό δεν θα διστάσει αύριο μεθαύριο να ρίξει μαύρο σε μια νέα παρουσιάστρια απλά και μόνο γιατί έχει υποψία ότι δεν είναι αμερόληπτη. Επειδή θα εργάζεται στο τάδε κανάλι για το κοινό αυτό θα μεταφράζεται ως «παίρνει κι αυτή μερίδιο από τον μεγαλοκαναλάρχη για να προπαγανδίσει τα συμφέροντα κάποιου».
Σε κάθε περίπτωση το να αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι των ενημερωτικών προγραμμάτων ότι κάποιες παρουσιάστριες δεν είναι ανεκτές λόγω ηλικίας και να τις στέλνουν στο τηλεοπτικό γηροκομείο, ενώ μπορεί να έχουν να προσφέρουν είναι μάλλον λάθος. Το νέο δεν σημαίνει απαραίτητα και δίκαιο, σωστό, καλό. Ούτε το παλιό σημαίνει μεγαλύτερη γνώση, εμπειρία και και και...
Η αλήθεια είναι στην μέση και ατάκες σαν αυτή που φέρεται να είπε ο διευθυντής ειδήσεων για την Έλλη Στάη μόνο τιμή δεν του περιποιεί και τα όσα ανέφερε περί ρατσισμού στο γραπτό της η κυρία Στάη ισχύουν μέχρι κεραίας!
toratora.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε