Υλικά:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. καπνιστό σολομό
1 ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
300 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο ούζο για άρωμα ή 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
μαϊντανός
1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα al dente
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε το σολομό αφού τον έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Αμέσως σχεδόν ρίχνουμε το ούζο ή το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε (αν θέλουμε) τη ψιλοκομμένη ντομάτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφού η ντομάτα πιει τα νερά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια λίγα-λίγα μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε ή εναλλακτικά τα ρίχνουμε σε ένα πιρέξ και βάζουμε τη σάλτσα από πάνω.
Τέλος μπορούμε να τρίψουμε λίγο ακόμη φρέσκο πιπέρι και είμαστε πανέτοιμοι για σερβίρισμα.
Extra tip της μαμάς Γωγώς: Αυτό το πιάτο συνοδεύεται υπέροχα από λευκό Μοσχάτο Λήμνου.
joytv.gr