Σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και καπνιστό σολομό | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και καπνιστό σολομό

Σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και καπνιστό σολομόΜια υπέροχα γευστική συνταγή για σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και καπνιστό σολομό που θα λατρέψετε.
Υλικά:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. καπνιστό σολομό
1 ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

300 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο ούζο για άρωμα ή 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
μαϊντανός
1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα al dente
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε το σολομό αφού τον έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Αμέσως σχεδόν ρίχνουμε το ούζο ή το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. 
Προσθέτουμε (αν θέλουμε) τη ψιλοκομμένη ντομάτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφού η ντομάτα πιει τα νερά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά. 
Ρίχνουμε τα μακαρόνια λίγα-λίγα μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε ή εναλλακτικά τα ρίχνουμε σε ένα πιρέξ και βάζουμε τη σάλτσα από πάνω. 
Τέλος μπορούμε να τρίψουμε λίγο ακόμη φρέσκο πιπέρι και είμαστε πανέτοιμοι για σερβίρισμα.
Extra tip της μαμάς Γωγώς: Αυτό το πιάτο συνοδεύεται υπέροχα από λευκό Μοσχάτο Λήμνου.
joytv.gr



Σου άρεσε;

Σχολίασε