Επιπλέον, δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάσετε για συνοδευτικό, αφού τα λαχανικά ψήνονται μαζί του και μελώνουν σε μια δεμένη, νόστιμη σάλτσα από το λίπος του αρνιού...
Υλικά
- 2 κιλά αρνάκι, σε μερίδες
- 3 πιπεριές κέρατα, σε χοντρές ροδέλες
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 4 ντομάτες ώριμες, χοντροκομμένες
- 2 πατάτες σε μεγάλους κύβους
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε το κρέας και το βάζετε μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με νερό. Το βράζετε για 45 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Το στραγγίζετε και το βάζετε στη γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 3
Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνετε το φαγητό για 2-3 ώρες- ανάλογα με τα κομμάτια του κρέατος- φροντίζοντας πού και πού να περιχύνετε το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα.
Βήμα 4
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Tips
*Μπορείτε να το κάνετε και με κατσικάκι, προσωπικά, όμως, σ’ αυτή τη συνταγή προτιμώ το ζυγούρι: Είναι νοστιμότατο και δεν μυρίζει καθόλου, όπως πολλοί φοβούνται.
*Αν δεν έχετε γάστρα, το ψήνετε σε ταψί, σκεπασμένο με λαδόκολλα κι από πάνω με αλουμινόχαρτο.
*Μπορείτε να το κάνετε και με κατσικάκι, προσωπικά, όμως, σ’ αυτή τη συνταγή προτιμώ το ζυγούρι: Είναι νοστιμότατο και δεν μυρίζει καθόλου, όπως πολλοί φοβούνται.
*Αν δεν έχετε γάστρα, το ψήνετε σε ταψί, σκεπασμένο με λαδόκολλα κι από πάνω με αλουμινόχαρτο.
olivemagazine.gr