Αρνάκι στη γάστρα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αρνάκι στη γάστρα

arni-gastra-psi1Φαγητό της καθημερινής αλλά κυρίως της γιορτής, αγαπάει τα καλέσματα, αφού το ξεχνάς στο φούρνο και δεν ασχολείσαι μαζί του. 

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάσετε για συνοδευτικό, αφού τα λαχανικά ψήνονται μαζί του και μελώνουν σε μια δεμένη, νόστιμη σάλτσα από το λίπος του αρνιού...
Υλικά
  • 2 κιλά αρνάκι, σε μερίδες
  • 3 πιπεριές κέρατα, σε χοντρές ροδέλες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες ώριμες, χοντροκομμένες
  • 2 πατάτες σε μεγάλους κύβους
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας και το βάζετε μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με νερό. Το βράζετε για 45 λεπτά.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Το στραγγίζετε και το βάζετε στη γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνετε το φαγητό για 2-3 ώρες- ανάλογα με τα κομμάτια του κρέατος- φροντίζοντας πού και πού να περιχύνετε το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα.

Βήμα 4

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Tips
*Μπορείτε να το κάνετε και με κατσικάκι, προσωπικά, όμως, σ’ αυτή τη συνταγή προτιμώ το ζυγούρι: Είναι νοστιμότατο και δεν μυρίζει καθόλου, όπως πολλοί φοβούνται.
*Αν δεν έχετε γάστρα, το ψήνετε σε ταψί, σκεπασμένο με λαδόκολλα κι από πάνω με αλουμινόχαρτο.
olivemagazine.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε