Πρεμιέρα για Φαίη και Ελένη: Τα υπέρ, τα κατά και το παρασκήνιο! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πρεμιέρα για Φαίη και Ελένη: Τα υπέρ, τα κατά και το παρασκήνιο!

Πρεμιέρα για Φαίη και Ελένη: Τα υπέρ, τα κατά και το παρασκήνιο!Εδώ και αρκετά χρόνια, οι πρεμιέρες στην ελληνική τηλεόραση – ειδικά οι πρεμιέρες των κυριών – θυμίζουν λίγο προετοιμασία πριν από γάμο, που για να πετύχει, πρέπει να ‘χουν κάτι λευκό, κάτι μπλε, κάτι καινούριο, κάτι παλιό και πάει λέγοντας…
Το (τηλεοπτικό) έθιμο «κράτησε» το πρωί η Φαίη Σκορδά, που εμφανίστηκε απαστράπτουσα στα λευκά, το «κράτησε» το μεσημέρι και η Ελένη Μενεγάκη που έκανε αριστοκρατική εμφάνιση με royal blue φόρεμα.
Κατά τα λοιπά, οι φετινές πρεμιέρες, εκτός από το γνώριμο τρακ της «έναρξης» είχαν
και ένα «κλικ» παραπάνω άγχους και έντασης – πίσω από τα χαμόγελα, τη συγκίνηση και τις εγκάρδιες κουβέντες – ακριβώς επειδή φέτος αλλάζουν τα δεδομένα του ανταγωνισμού.
Σε μία πρώτη «ανάγνωση» η ανανεωμένη παρέα του «Πρω1νού», με την προσθήκη τηςΜαίρης Συνατσάκη, του Άρη Καβατζίκη και του Κώστα Δόξα, εννοείται ότι από ένα πρώτο τρίωρο «χημείας» στον «αέρα» δεν κατάφερε να δείξει τη δυναμική του.
Η Μαίρη Συνατσάκη ενδεχομένως να πήρε λιγότερο απ’ όλους τον ρόλο, το βάρος των συστάσεων μοιραία έπεσε στους κεντρικούς παρουσιαστές Φαίη Σκορδά και Γιώργο Λιάγκα, ενώ ένα «κλικ» μπροστά στις κουβέντες είχε παραδοσιακά η Σάσα Σταμάτη.
«Χτύπησε» κάπως η επιλογή της ομάδας να ασχοληθεί με το θέμα που έχει προκύψει με τον γάμο της Σίσσυς Φειδά, ένα θέμα άβολο που προκαλεί αμηχανία και μία κάποια ενόχληση, ακόμη και στον πιο… περίεργο τηλεθεατή, ενώ μάλλον δεν «χάρισε» και πολλά στην όλη θεματολογία της εκπομπής, οι κάπως επιθετικές αναφορές στο πρόσωπο της Βίκυς Χατζηβασιλείου και στο αν έχει προχωρήσει σε πλαστικές επεμβάσεις ή όχι.
Επίσης, – αν και… είπαμε, είναι ακόμη αρχή – δεν έγινε κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθεί το επικοινωνιακό ταλέντο του Κώστα Δόξα στην παρέα του«Πρω1νού». Η μεταμφίεση του σε “Lady Gaga”, μπορεί να θύμιζε τις επιτυχείς μεταμορφώσεις του τραγουδιστή στο “Your Face Sounds Familiar”, το show, όμως, έχει τελειώσει…
Από τις ωραίες στιγμές της σημερινής πρεμιέρας, το θέμα της Φαίης με τις νεαρές μητέρες που γυμνάζονταν μαζί με τα μωρά τους, αλλά και η κοινή συνέντευξη των δύο πρωταγωνιστών του «Μπρούσκο» (Ελένης Βαΐτσου και Ανδρέα Γεωργίου) που εξέπεμπαν ηρεμία, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τους.
Λίγα λεπτά μετά το τέλος του «Πρω1νού» στον ΑΝΤ1, στην τηλεοπτική αρένα έμπαινε από το φρεσκαρισμένο πλατό της στον Alpha η Ελένη Μενεγάκη.
Παρά την ατυχία της προηγούμενης εβδομάδας με την γενική πρόβα, παρά την ίωση που ταλαιπωρούσε τη δημοφιλή παρουσιάστρια, η Μενεγάκη έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο πλατό, έχοντας στο πλευρό της όλους τους συνεργάτες της.
Αποφεύγοντας τις καθιερωμένες αγκαλιές και τα φιλιά – ακριβώς λόγω της ίωσης -, μην επιτρέποντας συγκινήσεις και κλισέ φιλοφρονήσεις, η Μενεγάκη εμφανίστηκε πιο χαμογελαστή και ζεστή από ποτέ.
Χωρίς καμία αναφορά στο γεγονός ότι φέτος «παίζει» με αντίπαλο της την Τατιάνα Στεφανίδου από το Star, χωρίς κανένα υπονοούμενο, η Μενεγάκη «σκόραρε» με… διεθνές gossip, παρουσιάζοντας ένα καλοδουλεμένο ρεπορτάζ για τον ατυχή δεσμό του γάλλου προέδρου Francois Hollande, που οι ερωτικές του περιπέτειες έγιναν… βιβλίο με την υπογραφή της πρώην αγαπημένης του, Valerie Trierweiller.
Διατηρώντας τις ενότητες – και κυρίως τον «χώρο» που αναλογεί σε καθέναν από τους συνεργάτες της – η Μενεγάκη βρήκε τρόπο να αναφερθεί γρήγορα και έξυπνα (μέσω ενός χιουμοριστικού βίντεο που επιμελήθηκε η Κατερίνα Ζαρίφη) σε όλα όσα «σημάδεψαν» το καλοκαίρι της ομάδας: το δικό της κυνηγητό με τους paparazzi, την απώλεια του πατέρα της Κατερίνας Ζαρίφη, την εγκυμοσύνη της ΕλιάναςΧρυσικοπούλου, το δεύτερο παιδί του Γρηγόρη Γκουντάρα…
Χωρίς ένταση, χωρίς τρακ (φαινομενικά, τουλάχιστον) η Μενεγάκη απέδειξε ότι η ηρεμία – στα δύσκολα – μπορεί να είναι ο καλύτερος οδηγός είτε μαγειρεύει με τον Καλλίδη, είτε παίρνει συνέντευξη από την Καγιά είτε παίζει στον αέρα με τους συνεργάτες της…
Βέβαια, κατά το αιώνιο τηλεοπτικό κλισέ, είναι μόνο η αρχή, είναι μαραθώνιος και όχι κατοστάρι, αλλά είναι και οι πρώτες εντυπώσεις που συνήθως είναι και οι πιο σωστές.
joytv.gr



Σου άρεσε;

Σχολίασε