Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό

omeleta solomo psi2Μια εξαιρετική ομελέτα που ταιριάζει υπέροχα σε ένα ιδιαίτερο πρωινό αλλά σερβίρεται και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι...



Υλικά

  • 5 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο
  • 5-6 φέτες σολομό, καπνιστό
  • χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέτετε και τα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.

Βήμα 2

Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τη βγάζετε από το τηγάνι και την κόβετε στα τέσσερα.

Βήμα 3

Στο πιάτο, εναλλάσσετε τα κομμάτια της ομελέτας με τις φέτες του σολομού ανάμεσα, σχηματίζοντας ένα πυργάκι. Σε κάθε στρώση, προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.
Τips
*Αν το ψυγείο σας δεν διαθέτει όλα τα μυρωδικά, η ομελέτα γίνεται το ίδιο νόστιμη και μόνο με ένα από όλα, κατά προτίμηση μόνο με άνηθο ή μόνο μαϊντανό.
*Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και ένα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι στις στρώσεις, πάνω στο σολομό.
olivemagazine.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε