Νόστιμη ρεβυθάδα στη γάστρα από τη Σίφνο! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Νόστιμη ρεβυθάδα στη γάστρα από τη Σίφνο!

Nόστιμη και παραδοσιακή

Τι χρειαζόμαστε:
  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 5-6 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 8-12 ώρες.
  2. Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
  4. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Παραδοσιακά κλείνουμε τη γάστρα με ένα ζυμαράκι που έχουμε φτιάξει με αλεύρι και νερό.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη στο ζυμαράκι, αν θέλουμε να το φάμε μετά.
sintagoulis


Σου άρεσε;

Σχολίασε