Τι χρειαζόμαστε:
sintagoulis
- ½ κιλό ρεβίθια
- 5-6 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 4-6 σκελίδες σκόρδο
- 2 δαφνόφυλλα
- Αλάτι, πιπέρι
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 8-12 ώρες.
- Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Παραδοσιακά κλείνουμε τη γάστρα με ένα ζυμαράκι που έχουμε φτιάξει με αλεύρι και νερό.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη στο ζυμαράκι, αν θέλουμε να το φάμε μετά.