ΥΛΙΚΑ
500γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
1 φακελάκι μείγμα tempura – Tempura Batter, Obento
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
1 κονσέρβα ανανά – Pineapple In Syrup, Cock
400γρ. γλυκόξινη σάλτσα – Sweet & Sour Sauce Cardinal
200ml κρύο νερό
Άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
4 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο - Peanut Oil, Flying Deer
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή κύβους. Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον ανανά σε κύβους. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.
Ανακατεύουμε το μείγμα τεμπούρα και το κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο στο wok. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου απο το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο wok και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα και τον ανανά για λίγο ώστε να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο κι ανακατεύουμε.
missbloom.gr