Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.