Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα


Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα


Υλικά-2 φιλέτα μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο
-3/4 φλιτζανιού λάδι
-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 δαφνόφυλλο

-300 γρ. δαμάσκηνα
-700 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
-αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι για 5 λεπτά. 

Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες. 

Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

thecookbook.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε