Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία

Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη ΒραζιλίαΔεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ποδοσφαιρική τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια Βραζιλιάνοι φίλαθλοι στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για το Μουντιάλ.
Η οικοδέσποινα, η ομάδα που έχει κερδίσει περισσότερες φορές από οποιαδήποτε
άλλη το Παγκόσμιο Κύπελλο, συνθλίβεται από την εθνική ομάδα της Γερμανίας καθώς έχει δεχτεί πέντε γκολ από το πρώτο ημίχρονο χωρίς να μπορεί καν να αντιδράσει.
Η απώλεια του Νεϊμάρ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί δικαιολογία για τους Βραζιλιάνους, μιας και δέχθηκαν πέντε γκολ στο πρώτο ημίωρο, τα τέσσερα από αυτά μέσα σε δέκα σχεδόν λεπτά.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον ίδιο ρυθμό, καθώς, η Γερμανία συνέχισε να είναι καταιγιστική και να σκοράρει άλλα δύο τέρματα.
Οι φίλαθλοι στο κατάμεστο γήπεδο δεν μπορούν καν να αντικρίσουν το παιχνίδι, ξεσπούν σε κλάματα και οδύρονται για την συντριβή της ομάδας τους, ενώ το όνειρο της κατάκτησης του Μουντιάλ έχει ήδη ξεθωριάσει.
Και ο αρχηγός Τιάγκο Σίλβα στις κερκίδες αποσβολωμένος παρακολουθεί τον τεράστιο Μίροσλαβ Κλόζε να γράφει ιστορία και να καταρρίπτει το ρεκόρ του Ρονάλντο με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ.
Δεν ήταν λίγοι και οι φίλαθλοι που έφυγαν από το γήπεδο ήδη από το ημίχρονο, ενώ άλλοι καίνει επιδεικτικά την σημαία της χώρας τους.
Σε μια χώρα που το πάθος για το ποδόσφαιρο μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως η βραδιά της συντριβής μπορεί να φέρει άσχημες εξελίξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πηγή: .iefimerida.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε