Υλικά
- για τη σάλτσα κιμά
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 πιπεριές κέρατα, κομμένες σε ψιλές ροδέλες
- 1 κολοκύθι περασμένο από το multi
- 1 καρότο περασμένο από το multi
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα πολύ ώριμη, μεγάλη, ψιλοκομμένη στο χέρι
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
- για το κριθαράκι
- ¾ από ένα πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 200γρ. φέτα θρυματισμένη
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε καρεδάκια, χωρίς τα σπόρια της
- φυλλαράκια βασιλικού
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια χαμηλή κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά με τις πιπεριές και το μίγμα μπαχαρικών μέχρι ο κιμάς να διαλυθεί σε ψιλά ροκανίδια. Η δουλειά γίνεται πολύ εύκολα με το σύρμα που χτυπάτε τα αβγά.
Βήμα 2
Μόλις σοταριστεί ο κιμάς προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Βήμα 3
Σβήνετε με τη ντομάτα και προσθέτετε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του, για μισή ώρα περίπου. Στο τέλος ρίχνετε και τον βασιλικό.
Βήμα 4
Στο μεταξύ, βράζετε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το σερβίρετε με τον κιμά μαζί με τη φέτα, το βασιλικό και τα κυβάκια της ντομάτας.
Tip: *Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
olivemagazine.gr