Δείτε για ΠΡΩΤΗ φορά φωτογραφίες από το πλωτό «παλάτι» των θρυλικών πάρτι του Ωνάση | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Δείτε για ΠΡΩΤΗ φορά φωτογραφίες από το πλωτό «παλάτι» των θρυλικών πάρτι του Ωνάση

Δείτε για ΠΡΩΤΗ φορά φωτογραφίες από το πλωτό «παλάτι» των θρυλικών πάρτι του ΩνάσηΟ Έλληνας κροίσος, Αριστοτέλης Ωνάσης, γοητεύει όλους τους Έλληνες αλλά και τους ξένους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι αποτελεί έναν σύγχρονο θρύλο...

αρχείο λήψης (1).png
Ο Ωνάσης ήταν γνωστός λάτρης του γυναικείου φύλλου αλλά και της υπερπολυτέλειας και αυτό φαίνεται και από τις γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του αλλά και από τα περιουσιακά του στοιχεία.
αρχείο λήψης (2).png
Το περιοδικό «Spiegel» δημοσίευσε για πρώτη φορά φωτογραφίες από το «Χριστίνα», τη θαλαμηγό του Ωνάση ή καλύτερα όπως αναφέρεται και στο αφιέρωμα του ξένου τύπου, το «πλωτό παλάτι των δεξιώσεων».
αρχείο λήψης (3).png
Όπως μπορείτε να δείτε, πρόκειται για την πολυτέλεια στο μεγαλείο της, αφού υπήρχε μέχρι και πισίνα, ενώ τα έπιπλα αποτελούν τελευταία λέξη της μόδας για την εποχή και κόστιζαν μια μικρή περιουσία.
αρχείο λήψης (6).png
Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του προέδρου του Ναυτικού Μουσείου του Αμβούργου, Πέτερ Ταμ, ο οποίος περιγράφει την έντονη ζωή του Έλληνα εφοπλιστή.
αρχείο λήψης (10).png
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι πάνω στο «Χριστίνα» έγιναν τα πιο σπουδαία και θρυλικά πάρτι της εποχής, ενώ οι καλεσμένοι ήταν όλοι επώνυμοι και πλούσιοι.
αρχείο λήψης (12).png
Ανάμεσα τους ήταν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Φράνκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τίτο, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, ο Τζον Κένεντι.
αρχείο λήψης (5).png
Την ίδια ώρα φήμες και δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι εκεί ήταν που η Τίνα Λιβανού έπιασε «στα πράσα», τον Ωνάση να ερωτοτροπεί με την Μαρία Κάλλας, ενώ δεν ήταν και λίγοι αυτοί που χαρακτήριζαν το «Χριστίνα» ως την ερωτική του κρυψώνα. Ωστόσο, ο Ωνάσης, πάνω στη «Χριστίνα» δεν παντρεύτηκε τελικά την Κάλλας αλλά ην Τζάκι Κένεντι!
αρχείο λήψης (7).png
αρχείο λήψης (13).png
αρχείο λήψης (11).png
αρχείο λήψης (14).png
αρχείο λήψης (9).png
star.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε