Τρυφερό κοτόπουλο, ζουμερά ντοματίνια και βασιλικός. Με μία σαλατίτσα δίπλα τους έχετε μέσα σε λίγα λεπτά ένα χορταστικό γεύμα.
Υλικά
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 3
Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.
Tips
*Το μυστικό είναι να βγει ζουμερό το κοτόπουλο. Με ένα μαχαίρι προσεχτικά χαράζετε ένα κομμάτι για να το δείτε στο εσωτερικό. Τη στιγμή που από ροζ γίνεται άσπρο πρέπει να βιαστείτε να το κατεβάσετε από τη φωτιά.
*Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με ψαρονέφρι αλλά και με φιλέτο ψαριού.
*Το μυστικό είναι να βγει ζουμερό το κοτόπουλο. Με ένα μαχαίρι προσεχτικά χαράζετε ένα κομμάτι για να το δείτε στο εσωτερικό. Τη στιγμή που από ροζ γίνεται άσπρο πρέπει να βιαστείτε να το κατεβάσετε από τη φωτιά.
*Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με ψαρονέφρι αλλά και με φιλέτο ψαριού.