Συνταγή για την πιο τέλεια και γρήγορη πανακότα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Συνταγή για την πιο τέλεια και γρήγορη πανακότα

Συνταγή για την πιο τέλεια και γρήγορη πανακόταΕτοιμάστε μια υπέροχη πανακότα με ελάχιστα υλικά και έτοιμη σε χρόνο μηδέν.
ΥΛΙΚΑ
• 450 ml γάλα
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1,5 κουταλάκι γλυκού βανίλια
• 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
• 150 γρ. ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι γάλα για τη ζελατίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
2. Μόλις ζεσταθεί αρκετά (μετά από 10 περίπου λεπτά) προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την πανακότα σε φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. 
govastileto


Σου άρεσε;

Σχολίασε