Εκτός βέβαια από όλα αυτά, δεν ξέρουμε αν έχετε παρατηρήσει, και την τεράστια διαφορά στην εμφάνιση των ανθρώπων, και δη των γυναικών!
Και δεν εννοούμε από την εποχή των σπηλαίων, που ο άνθρωπος έμοιαζε με πιθηκάκι, αλλά από την τη δεκαετία του 40 και του 50 για παράδειγμα...
Βρετανοί ερευνητές λοιπόν, έθεσαν τη γυναικεία εμφάνιση επί τάπητος, και κατέληξαν σε εντυπωσιακά και άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με το σωματότυπο και γενικότερα τα κιλά τα οποία έχουν αλλάξει δραματικά στο πέρασμα των χρόνων.
Ποιος θα μας το έλεγε λοιπόν, ότι σώματα όπως αυτό της Angelina Jolie, δηλαδή σώματα κλεψύδρα, σήμερα θα θεωρούνταν παλιομοδίτικα μέχρι και... αντιαισθητικά για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.
Κι αν πλέον το σώμα σε σχήμα κλεψύδρας θεωρείται ξεπερασμένο, θυμηθείτε και τη δική μας Μάρθα Καραγιάννη στις ελληνικές ταινίες, ο σωματότυπος μήλο, είναι ό, τι πιο συνηθισμένο σε γυναικείο σώμα, αν εξαιρέσουμε φυσικά τις μεσογειακές χώρες, όπου εκεί τα κορίτσια τα έχουν τα... μπουτάκια τους!
Η τεράστια αυτή αλλαγή λοιπόν, σύμφωνα με τους ερευνητές δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε και αναίτια. Το γεγονός ότι πλέον οι γυναίκες είναι πιο σωματώδεις και ψηλές, έχει να κάνει με τη διατροφή από την παιδική ακόμη ηλικία.
Κακά τα ψέματα, στη δεκαετία του 40 και του 50, η διατροφή ήταν πολύ πιο φτωχή, με αποτέλεσμα οι γυναίκες, ούτε εύκολα να παχαίνουν, ούτε όμως και να αναπτύσσονται όπως σήμερα.
Αξιζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι τις δεκαετίες αυτές, ψυγεία είχαν μόνο το 15% των νοικοκυριών, και αναφερόμαστε φυσικά σε αναπτυγμένες ή έστω αναπτυσσόμενες χώρες, κάτι που σημαίνει, ότι όλα αυτά τα σνακ που εμείς διατηρούμε δροσερά και τα οποία γευόμαστε συχνά πυκνά μέσα στη διάρκεια της μέρας, τότε απλά δεν υπήρχαν!
Άλλος ένας παράγοντας φυσικά, είναι και τα επίπεδα του άγχους και τους στρες, όσο εντύπωση κι αν αυτό σας κάνει.
Διότι τα παλιά τα χρόνια, καμία γυναίκα δεν έκανε καριέρα, και καμία γυναίκα δεν είχε να ασχοληθεί με κάτι περισσότερο από το σπίτι και την οικογένειά της, που σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο, απλά στις μέρες μας σε όλα αυτά, έχει προστεθεί και το άγχος του εργασιακού περιβάλλοντος.
Μοιραία λοιπόν, και με τόσες ευθύνες στην πλάτη, τα επίπεδα κορτιζόλης, αυξάνονται, με αποτέλεσμα να πρηζόμαστε, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.
Με λίγα λόγια λοιπόν, όσο κι αν τα πράγματα αλλάζουν και όσο κι αν οι διευκολύνσεις που μας έχει προσφέρει απλόχερα η τεχνολογία, είναι απίστευτες, το να είσαι γυναίκα, σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα να προσπαθείς για το τέλειο, χωρίς βέβαια συνήθως να το καταφέρνεις.
Κουραστικό, αλλά είναι στο DNA μας, και γι' αυτό άλλωστε είμαστε και πιο δυνατά πλάσματα από τους άντρες.
ΥΓ: Μα το σώμα της Angelina παλιομοδίτικο;
Πηγή: http://www.queen.gr