Σολομός με κρούστα μελιού και λαχανικά | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σολομός με κρούστα μελιού και λαχανικά

Φιλέτο ψαριού στη σχάρα με μια υπέροχη κρούστα από μέλι και σόγια... σέρβιρε με τραγανά λαχανικά και απόλαυσε ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και Ω3 λιπαρά οξέα! 

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού σόγια σος
  • 3/4 του φλιτζανιού σιρόπι μελιού (1/4 μέλι και 2/4 νερό να βράσουν για δύο λεπτά)
  • 4 φιλέτα σολομού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαύρο σουσάμι
  • Φρέσκα φασολάκια (αμπελοφάσουλα)
  • 1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φαρδιά κομμάτια...

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1
    Ανακάτεψε τη σος σόγιας με το σιρόπι μελιού και αλατοπίπερι. Βάλε σε πλαστική σακούλα τροφίμων και πρόσθεσε το σολομό. Ανακάτεψε να πάει η μαρινάρα παντού και άφησε στο ψυγείο για 40 λεπτά με μία ώρα
  • 2
    Ζέστανε το γκριλ του φούρνου ή μια γκριλιέρα. Αφαίρεσε τον σολομό από τη μαρινάρα (χωρίς να πετάξεις τα υγρά) και ψήσε το σολομό για 5' λεπτά από κάθε πλευρά
  • 3
    Βγάλε σε πιατέλα και κράτησε στην άκρη ζεστά τα φιλέτα
  • 4
    Βάλε τη μαρινάρα σε κατσαρολάκι και άφησε να πάρει βράση, να μειωθεί ο όγκος της και να πήξει
  • 5
    Παράλληλα βάλε τα λαχανικά σου σε νερό που βράζει για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
  • 6
    Βάλε τα λαχανικά με το ψάρι και άλειψε με τη μαρινάρα. Πασπάλισε με το μαύρο σουσάμι και σέρβιρε


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε