ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙMΕΝΕ;;; ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!!! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙMΕΝΕ;;; ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙMΕΝΕ;;; ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!!!Ποιος θα το περίμενε ότι μια πολιτεία των ΗΠΑ θα ήθελε να αποσχισθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να ενωθεί με τη Ρωσία; 

Προφανώς κανείς, έχουμε μάθει να νομίζουμε πως ισχύει το αντίθετο. Κι όμως, κάτοικοι της Αλάσκας, της 49ης Πολιτείας των ΗΠΑ, θυμήθηκαν ότι η χώρα τους ήταν ρωσικό έδαφος μέχρι το 1867 και διοργανώνουν...
συλλογή υπογραφών με αίτημα να επιστρέψουν στη… μαμά αρκούδα! 

Πώς η Αλάσκα πουλήθηκε από τους Ρώσους στις ΗΠΑ Η πρώτη επαφή των Ευρωπαίων με την Αλάσκα έγινε το 1741, όταν ο Βίτους Μπέρινγκ ηγήθηκε μίας αποστολής του ρωσικού ναυτικού με το πλοίο «Άγιος Πέτρος», η οποία έφτασε στις δυτικές ακτές της περιοχής.

Με την επιστροφή της αποστολής, το πλήρωμα έφερε μαζί του γούνες από θαλάσσιες ενυδρίδες, οι οποίες θεωρούνται από τις καλύτερες γούνες παγκόσμια, και έτσι σταδιακά μικροί συνεταιρισμοί γουνεμπόρων ξεκίνησαν να εξερευνούν τα Αλεούτια νησιά και την Αλάσκα από τις ακτές της Σιβηρίας.

Η πρώτη μόνιμη εγκατάσταση Ευρωπαίων έγινε το 1784, ενώ παράλληλα η Ρωσο-Αμερικανική Εταιρία που ιδρύθηκε άρχισε να υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αποίκησης το πρώτο μισό του 19ου αιώνα.

Η πρώτη πρωτεύουσα της περιοχής ήταν η πόλη Νέος Αρχάγγελος στο νησί Κόντιακ, αλλά στη συνέχεια η έδρα μεταφέρθηκε στη Σίτκα, η οποία παρέμεινε πρωτεύουσα για έναν αιώνα τόσο κάτω από ρωσικό όσο και αμερικανικό έλεγχο της Αλάσκας.

Οι Ρώσοι δεν αποίκησαν ποτέ πλήρως την περιοχή, καθώς η κίνηση αυτή δεν ήταν ιδιαίτερα επικερδής.

Ο Ουίλιαμ Χ. Στιούαρτ, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, διαπραγματεύτηκε την αγορά της Αλάσκας από τη Ρωσία το 1867 για το ποσό των 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αρχικά, ως τμήμα των ΗΠΑ, η Αλάσκα ήταν στη χαλαρή δικαιοδοσία του στρατού, ενώ μετά το 1884 αποτελούσε ανεπίσημα αμερικανική εδαφική επικράτεια.

Τη δεκαετία του 1890 ξεκίνησε η περίοδος του πυρετού του χρυσού που έφερε στην Αλάσκα, αλλά και στη γειτονική επικράτεια Γιούκον του Καναδά, χιλιάδες χρυσωρύχους και έποικους. Το 1912 παραχωρήθηκε επίσημα στην Αλάσκα το καθεστώς της εδαφικής επικράτειας και η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην πόλη Τζούνο.

Στις 7 Ιουλίου του 1958 εγκρίθηκε το πολιτειακό καθεστώς της Αλάσκας, η οποία ανακηρύχθηκε επίσημα η 49η πολιτεία των ΗΠΑ στις 3 Ιανουαρίου του 1959.

Γιατί κάποιοι θέλουν να επιστρέψει η Αλάσκα στη Ρωσία

Όπως γράφεται στο διαδίκτυο, πολλοί κάτοικοι της Αλάσκας θέλουν να φύγει η χώρα από τις ΗΠΑ, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να καταστρέψουν ολοσχερώς την Αλάσκα με την εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου, η οποία κυριολεκτικά καταστρέφει το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για τη προσάρτηση της Αλάσκας στη Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη συγκεντρώσει, μέχρι την ώρα ανάρτησης του θέματος, πάνω από 18.000 υπογραφές.

On line μόλις από τη 21η Μαρτίου, στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, θα πρέπει να φθάσει 100.000 υποστηρικτές για να λάβει απάντηση από την Ουάσιγκτον.




Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: