Τσιζκέικ φούρνου | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Τσιζκέικ φούρνου

Τσιζκέικ φούρνουΗ αμερικάνικη παραλλαγή του πασίγνωστου γλυκού που ψήνεται στο φούρνο. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, με γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της επιλογής σας.

Υλικά

  • για τη βάση: 200γρ. μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)..1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ξυσμένο (προαιρετικά) ή ξύσμα λεμονιού
  • 75γρ. βούτυρο μαλακό
  • για το cake: 600γρ. τυρί κρέμα
  • 250γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή 2 καψουλάκια
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800C. Κάνετε σκόνη τα μπισκότα χτυπώντας τα στο μπλέντερ.

Βήμα 2

Προσθέτετε το τζίντζερ ή το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμα να αναμιχθούν τα υλικά σας.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κουμπωτό στεφάνι και με διάμετρο 20 εκ. και μεταφέρετε εκεί το μείγμα των μπισκότων. Τα στρώνετε πιέζοντάς τα με τις παλάμες σας για να καλύψουν τη βάση της.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι, και, προς το τέλος το ξύσμα λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα και το στρώνετε πάνω στη βάση του μπισκότου.

Βήμα 5

Ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και ψημένο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
olivemagazine.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: