Μια υπέροχη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι: Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια και σάλτσα λεμονιού | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μια υπέροχη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι: Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια και σάλτσα λεμονιού

kotopoulolemonatoΥλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
500 γρ. μακαρόνια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρασί
χυμό από 1 ½ μέτριο λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

 Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε αρκετά καλά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
Όταν η σάλτσα μείνει με το λάδι της και πήξει είναι έτοιμη.
Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, ανάλογα με το πόσο βρασμένα θέλουμε να τα φάμε.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μια μερίδα από το κρέας και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά από τη σάλτσα. Για να νοστιμίσει, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: