Εντάξει, έχετε δίκιο. Τελευταία σας έχουμε πήξει στον κεφτέ.
Όμως, το ξέρετε και το ξέρουμε ότι αυτές οι μικρές μπάλες από κιμά, κολοκύθι ή στην προκειμένη ταραμά είναι «μπουκιές παραδείσου».
Όμως, το ξέρετε και το ξέρουμε ότι αυτές οι μικρές μπάλες από κιμά, κολοκύθι ή στην προκειμένη ταραμά είναι «μπουκιές παραδείσου».
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γραμμάρια ταραμά άσπρο ή κόκκινο ή συνδυασμό
- 300 γραμμάρια ψωμί ξερό, μουσκεμένο και καλά στυμμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Λίγο πιπέρι
- Αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν, τα αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μουσκεύουμε τον ταραμά σε ένα μπολ με νερό για 15 λεπτά. Τον σουρώνουμε καλά με ένα ψιλό σουρωτήρι και τον βάζουμε σε ένα μπολ (το νερό το πετάμε).
- Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό το ψωμί (καλύτερα χωριάτικο). Το στραγγίζουμε, το στύβουμε καλά και το τρίβουμε με το χέρι μας στο μπολ με τον ταραμά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, με τα ζουμιά τους, τα μυρωδικά, το αλεύρι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα, για να σφίξει και να ανακατευτούν οι γεύσεις.
- Στο τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί.
- Πλάθουμε κεφτέδες σε κανονικό μέγεθος, τους αλευρώνουμε καλά, τους τινάζουμε και τους τηγανίζουμε.
- Όταν ροδοκοκκινίσουν απ᾿ όλες τις μεριές, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τους σερβίρουμε ζεστούς με αρκετό λεμόνι