Αμερικάνικο Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυριού | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αμερικάνικο Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυριού

Αμερικάνικο Κέικ Καρότου με Γλάσο ΤυριούΤο ωραιότερο Κέικ Καρότου! Το προτείνουμε  Τι χρειαζόμαστε:...

280 γρ. Αλεύρι

  • 350 γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αυγά
  • 230 ml. Λάδι Αραβοσίτου
  • 2 Κουταλιές Του Γλυκού Σόδα
  • 2 Κουταλιές Του Γλυκού Κανέλα
  • 900 γρ. Τριμμένα Καρότα
  • 150 γρ. Σταφίδες ( κατά προτίμηση ξανθές)
  • 150 γρ. Καρύδια Τριμμένα Χοντρά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 600 γρ. Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 250 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 Κουταλιά του Γλυκού Βανίλια
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα . Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα. .Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στο πρώτο μπολ μαζί με τα τριμμένα καρότα, τις σταφίδες και τα καρύδια . Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμες 24-26 cm και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το κέικ.
    2. Ενώ ψήνετε το κέικ, χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μέχρι να γίνουν κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο .
    3. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν . Βάζουμε την μίση κρέμα πάνω στο ένα κέικ και προσεκτικά βάζουμε το άλλο από πάνω. Απλώνουμε το υπόλοιπο γλασο παντού και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια!

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Μπορείτε να κόψετε το κέικ σε κομμάτια και να τα καταψύξετε! Τα βγάζετε από την κατάψυξή και μετά από 5 -10 λεπτά θερμοκρασίας δωματίου είναι ετοιμο!


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: