Γρήγορο σουφλέ σπανάκι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Γρήγορο σουφλέ σπανάκι

Γρήγορο σουφλέ σπανάκιΜπορούμε εδώ να χρησιμοποιήσουμε γέμιση σπανάκι που περίσεψε για σπανακόπιτα γιατί τέλειωσε το φύλλο. 

Αλήθεια είναι οτι αυτός είναι ο λόγος που το πρωτοέφτιαξα. 

Επίσης αντί για κίτρινο τυρί μπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ αν έχουμε χρόνο.

Ti χρειαζόμαστε:

  • Μισό κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα θριματισμένη
  • 150 γρ. ζαμπόν σε κύβους
  • Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο φέτες
  • λίγο βούτυρο
  • τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 3/4 του φλυτζανιού γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

    Πώς το κάνουμε:

    1. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι αφού ρίξουμε το ανάλογο πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί θα προσθέσουμε και τη φέτα.
    2. Δεν αφήνουμε το σπανάκι να παραψηθεί.
    3. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
    4. Σε σκεύος για σουφλέ τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού αφού τις αλείψουμε με λίγο βούτυρο και από τις δύο μεριές.
    5. Βάζουμε μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι.
    6. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
    7. Χτυπάμε τα 2 αυγά με 3/4 του φλυτζανιού γάλα και το περιχύνουμε.
    8. Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το τυρί.









Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: