Αλήθεια είναι οτι αυτός είναι ο λόγος που το πρωτοέφτιαξα.
Επίσης αντί για κίτρινο τυρί μπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ αν έχουμε χρόνο.
Ti χρειαζόμαστε:
- Μισό κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα θριματισμένη
- 150 γρ. ζαμπόν σε κύβους
- Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο φέτες
- λίγο βούτυρο
- τυρί κίτρινο τριμμένο
- 2 αυγά
- 3/4 του φλυτζανιού γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Σε κατσαρόλα σωτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι αφού ρίξουμε το ανάλογο πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί θα προσθέσουμε και τη φέτα.
- Δεν αφήνουμε το σπανάκι να παραψηθεί.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
- Σε σκεύος για σουφλέ τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού αφού τις αλείψουμε με λίγο βούτυρο και από τις δύο μεριές.
- Βάζουμε μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι.
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
- Χτυπάμε τα 2 αυγά με 3/4 του φλυτζανιού γάλα και το περιχύνουμε.
- Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το τυρί.