2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1-2 κ.σ. σπόροι κόλιανδρου 1-2 κ.σ. κόκκινη πιπεριά ή τσίλι ψιλοκομμένο 1-2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 1-2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες...
½ ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο 500 γρ. γαρίδες φρέσκες, με τα κεφάλια και το σώμα2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1-2 κ.σ. σπόροι κόλιανδρου 1-2 κ.σ. κόκκινη πιπεριά ή τσίλι ψιλοκομμένο 1-2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 1-2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες...
120 γρ. κασέρι, τριμμένο
Αλάτι Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέστε το κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες, το σκόρδο και την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένα και τους σπόρους του κόλιαντρου. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
2. Κατόπιν προσθέστε τις ντομάτες, ψιλοκομμένες, το ξύδι, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο και αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 25΄σε μέτρια φωτιά.
3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. 4. Προσθέστε στη σάλτσα τις γαρίδες - αφού τις έχετε πλύνει- και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, αποσύρετε από τη φωτιά και μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ. Πασπαλίστε με το τριμμένο κασέρι και βάλτε τα σκεύη στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήστε το σαγανάκι για 20΄- 25΄στους 200ο c στον αέρα μέχρι να ροδίσει το τυρί και αποσύρετε. Σερβίρετε μέσα στα πήλινα σκεύη.
1. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέστε το κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες, το σκόρδο και την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένα και τους σπόρους του κόλιαντρου. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
2. Κατόπιν προσθέστε τις ντομάτες, ψιλοκομμένες, το ξύδι, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο και αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 25΄σε μέτρια φωτιά.
3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. 4. Προσθέστε στη σάλτσα τις γαρίδες - αφού τις έχετε πλύνει- και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, αποσύρετε από τη φωτιά και μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ. Πασπαλίστε με το τριμμένο κασέρι και βάλτε τα σκεύη στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήστε το σαγανάκι για 20΄- 25΄στους 200ο c στον αέρα μέχρι να ροδίσει το τυρί και αποσύρετε. Σερβίρετε μέσα στα πήλινα σκεύη.
Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε αν θέλετε κατεψυγμένες γαρίδες, έτοιμες καθαρισμένες.
Έξυπνη ιδέα: Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καθαρισμένες γαρίδες, ωστόσο αν τις βάλετε με τα κεφάλια τους το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό.
Έξυπνη ιδέα: Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καθαρισμένες γαρίδες, ωστόσο αν τις βάλετε με τα κεφάλια τους το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό.