Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος μαγειρέματος: 4΄
Κόστος: €12
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος μαγειρέματος: 4΄
Κόστος: €12
ΥΛΙΚΑ
• 250 γρ. κινέζικο λάχανο
• 175 γρ. λάχανο
• 2 κοτσάνια σέλερι
• 2 καρότα
• ½ φλιτζ. τσαγ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
• 200 γρ. γαρίδες μεγάλου μεγέθους, προβρασμένες, χωρίς κέλυφος
• 250 γρ. κινέζικο λάχανο
• 175 γρ. λάχανο
• 2 κοτσάνια σέλερι
• 2 καρότα
• ½ φλιτζ. τσαγ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
• 200 γρ. γαρίδες μεγάλου μεγέθους, προβρασμένες, χωρίς κέλυφος
Για το ντρέσιγκ
• 1-2 κόκκινα τσίλι, ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
• 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 κ.σ. ξίδι από ρύζι
• 3 κ.σ. χυμό λάιμ
• 1-2 κόκκινα τσίλι, ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
• 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 κ.σ. ξίδι από ρύζι
• 3 κ.σ. χυμό λάιμ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και όταν βράσει το νερό ρίξτε μέσα τις γαρίδες για 3΄-4΄. Αποσύρετέ τις με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τις στην άκρη.
2. Με το χοντρό μέρος του τρίφτη τρίψτε τα καρότα και το σέλερι και βάλτε τα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Κόψτε το λάχανο και το κινέζικο λάχανο και ρίξτε τα κι αυτά στη σαλατιέρα. Προσθέστε τις γαρίδες και το κόλιαντρο και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
3. Φτιάξτε το ντρέσιγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι με ένα πιρούνι.
4. Περιχύστε το ντρέσιγκ στη σαλατιέρα, αναμείξτε και σερβίρετε.
Ενέργεια/μερίδα: 198 Kcals, Πρωτεΐνες/μερίδα: 18 γρ., Υδατάνθρακες/μερίδα: 18 γρ.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ξίδι ρυζιού είναι διαδεδομένο στην Ιαπωνία και την Κίνα και φτιάχνεται από σπόρους ρυζιού. Είναι πιο ελαφρύ και γλυκό από το ξίδι κρασιού και θα το βρείτε σε τρία είδη: Μαύρο (μπορεί να αντικαταστήσει το μπαλσάμικο), κόκκινο και λευκό (κατάλληλο για γλυκόξινα πιάτα).