Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο

Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνοΈνας εύκολος και διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψετε τον παστό μπακαλιάρο είναι και το πλακί, ψημένος δηλαδή στο φούρνο μαζί με ντοματούλα μπόλικα κρεμμύδια και μυρωδικά.

Από τη Σιμόνη Καφίρη
1 ώρα n ΕΥΚΟΛΟ


Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο και κομμένο σε μερίδες
½ κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
7-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 φλιτζάνια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb





Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο μέσα σε κρύο νερό για ένα 24ωρο φροντίζοντας να αλλάξετε το νερό στο ενδιάμεσο 4-5 φορές. Εναλλακτικά χρησιμοποιείτε φιλέτα κατεψυγμένα και αποψυγμένα. 
Απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κρεμμύδια και τα μισά σκόρδα ανακατεμένα. Πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό.
Τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα σκόρδα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Περιχύνετε με τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε (με προσοχή) και περιχύνετε με ελαιόλαδο.
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζετε με λίγο ακόμη φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: