Άλλη μια πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα με βάση τον σολομό και ψητά λαχανικά για συνοδεία του.
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο σολομού
- 1 φύλλο δάφνης
- θυμάρι ή ρίγανη
- 2 λεμόνια το χυμό
- ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι σε κόκκους
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- λίγο άνηθο
- μερικές φέτες λεμονιού
- 20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το λάδι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και τους κόκκους του πιπεριού.
Βήμα 2
Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάτα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Βήμα 3
Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάτα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάτα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.
Βήμα 4
Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάτα, καθώς ψήνονται.
Βήμα 5
Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.