Σουβλάκια σολομού με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σουβλάκια σολομού με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια

Σουβλάκια σολομού με ψητά ντοματίνια και μανιτάριαΆλλη μια πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα με βάση τον σολομό και ψητά λαχανικά για συνοδεία του.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι σε κόκκους
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγο άνηθο
  • μερικές φέτες λεμονιού
  • 20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το λάδι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και τους κόκκους του πιπεριού.

Βήμα 2

Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάτα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Βήμα 3

Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάτα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάτα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.

Βήμα 4

Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάτα, καθώς ψήνονται.

Βήμα 5

Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: