4 τρικ για να διορθώσεις το πολύ ξηρό δέρμα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

4 τρικ για να διορθώσεις το πολύ ξηρό δέρμα

Λατρεύεις το ζεστό μπάνιο και δεν έχεις καλύτερο από το να βυθίζεσαι μέσα στην μπανιέρα σου; Σίγουρα είναι το πιο χαλαρωτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στο τέλος μιας κουραστικής μέρας όμως το ζεστόΜπορεί να τα ξέρεις και να τα έχεις διαβάζει αρκετές φορές όμως στην πράξη δυσκολεύεσαι. 

Βάλε την ενυδάτωση στην καθημερινότητα σου μετά το μπάνιο, διάλεξε ενυδατικά σαπούνια και ξέχασε την ξηροδερμία!...





Eνυδατικά σαπούνια: το σαπούνι δεν είναι μυστικό πολλές φορές αφήνει το δέρμα σου ξηρό και αφυδατωμένο. Αν διαλέξεις ένα ενυδατικό σαπούνι τότε μετά το πλύσιμο το δέρμα σου θα δείχνει ενυδατωμένο. 

Επίσης τα σαπούνια που έχουν άρωμα μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα σου σε μεγάλο βαθμό οπότε δεν έχεις παρά να επενδύσεις σε ένα σαπούνι πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά όπως το αμυγδαλέλαιο που περιέχεται έχει καταπραϋντικές, ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αλλά και το έλαιο καρύδας έχει και αυτό ενυδατικές ιδιότητες και μας δίνει πλούσιο αφρό. 

Φυσικά το ελαιόλαδο με τις ατελείωτες ευεργετικές του ιδιότητες είναι ένα από α πιο ιδανικά συστατικά για το σαπούνι που θα διαλέξεις.


<b>Απολέπιση:</b> ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά του ξηρού δέρματος είναι η απολέπιση.  Το να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα είναι πολύ σημαντικό για να έχεις απαλό και λαμπερό δέρμα τον χειμώνα.  ΔεΑπολέπιση: ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά του ξηρού δέρματος είναι η απολέπιση. Το να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα είναι πολύ σημαντικό για να έχεις απαλό και λαμπερό δέρμα τον χειμώνα. 

Δεν υπάρχει λόγος για να προσπαθείς να ενυδατώσεις το δέρμα σου όταν έχει μπλοκαριστεί από τα νεκρά κύτταρα. 

Απόφυγε τα σκληρά για το δέρμα σου προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό αντί να το βοηθήσουν ουσιαστικά να ενυδατωθεί. 

Μια με δυο φορές την βδομάδα διάλεξε να κάνεις την απολέπιση σου και θα δεις το δέρμα σου πολύ απαλό μετά.







Λατρεύεις το ζεστό μπάνιο και δεν έχεις καλύτερο από το να βυθίζεσαι μέσα στην μπανιέρα σου; Σίγουρα είναι το πιο χαλαρωτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στο τέλος μιας κουραστικής μέρας όμως το ζεστόΛατρεύεις το ζεστό μπάνιο και δεν έχεις καλύτερο από το να βυθίζεσαι μέσα στην μπανιέρα σου; Σίγουρα είναι το πιο χαλαρωτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στο τέλος μιας κουραστικής μέρας όμως το ζεστό και το καυτό νερό μπορεί να «Ρουφήξει» από το δέρμα σου τα φυσικά του έλαια. 

Μπορείς να «γυρίζεις» το νερό από κρύο σε ζεστό όποτε το θέλεις αλλά να μην μουλιάζεις για ώρες μέσα στο καυτό νερό. 

Το να κάνει ντους είναι προτιμότερο από το να μουλιάσεις αρκετή ώρα. Φυσικά το καλύτερο που έχεις να κάνει μετά είναι να ενυδατώσεις το δέρμα σου όσο είναι ακόμη νωπό δηλαδή μετά το ντους και όχι μετά από ώρα αφού έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα από την επιδερμίδα σου!


<b>Μην ξεχνάς την ενυδάτωση:</b> μέσα σε όλα όσα έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα να σκέφτεσαι και την ενυδάτωση; Κι όμως αν δεν την ξεχνάς αργά ή γρήγορα θα απαλλαχθείς από την ξηροδερμία που σε βασανίζΜην ξεχνάς την ενυδάτωση: μέσα σε όλα όσα έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα να σκέφτεσαι και την ενυδάτωση; Κι όμως αν δεν την ξεχνάς αργά ή γρήγορα θα απαλλαχθείς από την ξηροδερμία που σε βασανίζει αν ενυδατώνεις το δέρμα σου καθημερινά ιδανικά μετά το ντους. 

Μην ξεχνάς πάντα να βάζεις την ενυδατική σου στα χέρια αφού τα πλύνεις και έχε πάντα μαζί σου μια μικρή ενυδατική κρεμούλα που θα απλώσεις ανά πάσα στιγμή.







womenonly.gr



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: