H Αργυρώ μαγειρεύει σνίτσελ κοτόπουλο με μπρόκολο και κουνουπίδι ογκρατέν | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

H Αργυρώ μαγειρεύει σνίτσελ κοτόπουλο με μπρόκολο και κουνουπίδι ογκρατέν

H Αργυρώ μαγειρεύει σνίτσελ κοτόπουλο με μπρόκολο και κουνουπίδι ογκρατένΜια φανταστική, νόστιμη και υγιεινή συνταγή!

Υλικά συνταγής:

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
1 φλ. αλεύρι
4 αβγά
2 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί η φρυγανια...
1 φλ. σκληρό τριμμένο τυρί
1 κ.σ. πάπρικα
μοσχοκάρυδο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Για το κουνουπίδι και μπρόκολο ογκρατέν:
400 γρ. φουντίτσες κουνουπίδι
400 γρ φουντίτσες μπρόκολο
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γρ. ρύζι μπασμάτι
2 φλ. ζωμός λαχανικών ή κότας
Για τη σάλτσα τυριού:
150 γρ. ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
600 ml φρέσκο γάλα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. παρμεζάνα
1/3 φλ. τρίμματα ψωμιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες να γίνει πλακέ. 
Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. 
Βάζουμε σε τρία μπολ το αλεύρι, τα αβγά και τα ψίχουλα.
Βουτάμε κάθε κομμάτι με την σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε, στο αβγό, τινάζουμε και τέλος στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30' στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. 
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2'-3 ´ από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.  

Για το κουνουπίδι και µπρόκολο ογκρατέν:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για 5΄, να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μία φορά για να μη σπάσουν οι κόκκοι ρυζιού και αποβάλουν το άμυλό τους (τότε θα λασπώσει). Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄. Εάν δεν το ανακατέψετε θα παραμείνει σπυρωτό. Όσο βράζουμε το πιλάφι ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για 1΄-2΄ και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πάρει βράση. Βράζουμε 4΄-5΄ να πυκνώσει ελαφρά. Λιώνουμε το τυρί με πιρούνι, το προσθέτουμε στη σάλτσα, καθώς και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις φουντίτσες κουνουπίδι για 4΄-5΄ και τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο νερό ζεματάμε το μπρόκολο για 4΄-5΄. Το στραγγίζουμε. Ανάβουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε μέσα το πιλάφι και το στρώνουμε με κουτάλι. Από πάνω, εναλλάξ, τοποθετούμε μπρόκολο και κουνουπίδι σαν σκακιέρα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τα ψίχουλα. Πασπαλίζουμε τα υλικά. Τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ για 3΄-4΄ μέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια και να κάνει κρούστα.


www.argiro.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε