Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκαλιού; | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκαλιού;

Το cookbox.gr σήμερα αποφάσισε να μας τρελάνει τελείως με αυτές τις  μπριζόλες.



Για τις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκαλιού, λοιπόν, θα χρειάστούμε:

ΥΛΙΚΑ
2 χοιρινές μπριζόλες
1 πορτοκάλι το χυμό του και ακόμη ένα πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
15 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1/2 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι κατά βούληση...

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
15 ml. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Αριθμός ατόμων: 2 άτομα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό του πορτοκαλιού, τη μαρμελάδα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το μίγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει. Σοτάρουμε τις μπριζόλες για 5 λεπτά απο κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες με τα υγρά του τηγανιού σε ένα ταψί και προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα πορτοκαλιού που φτιάξαμε και καλύπτουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε