Η Ελλάδα εξέδωσε Ρωσίδα που εξαπατούσε μέσω διαδικτύου ανυποψίαστους πολίτες | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Η Ελλάδα εξέδωσε Ρωσίδα που εξαπατούσε μέσω διαδικτύου ανυποψίαστους πολίτες

Η Ελλάδα εξέδωσε Ρωσίδα που εξαπατούσε μέσω διαδικτύου ανυποψίαστους πολίτεςΜέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε μέσω διαδικτύου ανυποψίαστους πολίτες, εκδόθηκε από την Ελλάδα στη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Γιέλενα Κέσοβα εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου υποσχόμενη «μυστικά επιχειρηματικής επιτυχίας». Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι «ήταν δραστήριο μέλος εγκληματικής ομάδας, οι συμμετέχοντες στην οποία ίδρυσαν το ίδρυμα «Τίτα»...
Το νομικό αυτό πρόσωπο διακήρυττε ως στόχο του την εκμάθηση στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματικών μυστικών, τα οποία θα τους επέτρεπαν να θησαυρίσουν σε συντομότατο χρόνο. Όρος για την ένταξη στο ίδρυμα ήταν η κατάθεση εισφοράς ύψους 2.200 δολαρίων ΗΠΑ».
Η απάτη είχε την κλασσική μορφή του διαδικτυακού μάρκετινγκ και λειτουργούσε βάση σχήματος. Ο καθένας που έδινε χρήματα έπρεπε να προσελκύσει τουλάχιστον άλλα δύο άτομα τα οποία θα κατέβαλλαν στην αρχή και αυτοί χρήματα έτσι ώστε να έχει κέρδος και αυτός που τους έφερε. Όλοι οι συμμετέχοντες έπρεπε να κάνουν το ίδιο για να εισπράξουν χρήματα από τις εισφορές των καινούριων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ρωσικών Αρχών: «εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τις αποταμιεύσεις τους και οι απατεώνες, που εισέπραξαν κατά τον τρόπο αυτό εκατομμύρια ρούβλια εξαφανίστηκαν».
Τον περασμένο Ιούλιο, η Γελένα είχε καταδικαστεί από ρωσικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης έξι ετών και της επιβλήθηκε πρόστιμο 600.000 ρουβλιών (12.500 ευρώ).
koolnews.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε