Πολύχρωμες ταλιατέλες της Ντίνας Νικολάου | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πολύχρωμες ταλιατέλες της Ντίνας Νικολάου

Πολύχρωμες ταλιατέλες της Ντίνας ΝικολάουΕύκολο και γρήγορο φαγητό για τους λάτρεις των ζυμαρικών

Υλικά για 4 μερίδες
400  γρ. ταλιατέλες (ζυμαρικά)
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ταλιατέλες
2 καρότα κομμένα σε ταλιατέλες
1 πιπεριά  κόκκινη κομμένη σε χοντρά μπαστουνάκια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε χοντρά μπαστουνάκια
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλλωμα
1 φλ. Ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 φλ. Γλυκό κρασί
3 φέτες καπνιστό σολομό (προαιρετικά)
4 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε νερό ή σε ζωμό λαχανικών.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί. αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζωμό από τα ζυμαρικά για να πάρουν μια βράση τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε . μπορούμε να συνοδεύσουμε με καπνιστό σολομό κομμένο σε μπαστουνάκια.


Σου άρεσε;

Σχολίασε