Σουτζουκάκια γεμιστά με τη Ντίνα Νικολάου! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σουτζουκάκια γεμιστά με τη Ντίνα Νικολάου!

Σουτζουκάκια γεμιστά με τη Ντίνα Νικολάου!Εύκολα και γρήγορα σουτζούκακια θα τα λατρέψεις

Υλικά για 4 μερίδες
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. κιμάς χοιρινός
3 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
1 σκ. Σκόρδου λιωμένη
½ κ.γλ κύμινο
1 αυγό
½ φλ. φέτα
½ φλ. κεφαλοτύρι
½  φλ. φρέσκο μαϊντανό  ψιλοκομμένο
Αλάτι ,πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας
400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο με το χυμό του (κονσέρβα)
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 ζωμός λαχανικών knorr«σπιτικό»
1 ½ φλ νερό
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα δυο είδη κιμά, το αβγό, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα ώσπου να αναμιχτούν καλά τα υλικά. αφήνουμε το μίγμα για μια ώρα στο ψυγείο ,αν υπάρχει δυνατότητα. Τρίβουμε τα δύο είδη τυριών και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Πλάθουμε με τα χέρια μας μια κουταλιά από το μίγμα του κιμά. Το απλώνουμε στην παλάμη μας σε σχήμα δίσκου ,παίρνουμε λίγο από το μίγμα των τυριών ,το βάζουμε στη μέση του δίσκου από κιμά και κλείνουμε γύρω γύρω καλά, εγκλωβίζοντας το τυρί στο εσωτερικό του κιμά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει ο κιμάς.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό, το 1,5 φλ. νερό και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε.  Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα σουτζουκάκια  για 4-5 λεπτά από όλες τις μεριές .στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες.


Σου άρεσε;

Σχολίασε