Aν λατρεύεις τα αρώματα στο πιάτο σου, δοκίμασε αυτό το φιλέτο που ευωδιάζει θυμάρι.
Ψητό Φιλέτο με Θυμάρι
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά (συν 30 λεπτά αναμονή)
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπτά
Υλικά
1 βοδινό φιλέτο 200 γραμμ., πάχους περίπου 5 εκ.
αλάτι θαλασσινό
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2 βλαστάρια θυμάρι
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπέρωσε το φιλέτο, ζέστανε λάδι σε τηγάνι από χυτοσίδηρο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάλε το φιλέτο στο τηγάνι και άφησέ το να ψηθεί, για 4 λεπτά. Γύρισε το φιλέτο από την άλλη και συνέχισε για άλλα 4 λεπτά. Όσο ψήνεται, πρόσθεσε το θυμάρι και σήκωσέ το ώστε το ζουμί να πάει στη μία άκρη. Με μεγάλο κουτάλι, ρίχνε το ζουμί στο κρέας. Επανάλαβε το ίδιο και με την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθεί το φιλέτο. Βάλ’ το σε πλάκα κοπής, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το στην άκρη.
3. Κόψε το φιλέτο με τη φορά των ινών και μοίρασέ το σε δύο πιάτα.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα 203 θερμίδες, 7 γραμμ. λιπαρά (2 γραμμ. κορεσμένα), λιγότερο από 1 γραμμ. υδατάνθρακες, 33 γραμμ. πρωτεΐνες, λιγότερο από 1 γραμμ. φυτικές ίνες