Κανελόνια με φρέσκια Dirollo Mozzarella & σπανάκι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κανελόνια με φρέσκια Dirollo Mozzarella & σπανάκι

Κανελόνια με φρέσκια Dirollo Mozzarella & σπανάκιΜια υπέροχη συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και φρέσκια Dirollo Mozzarella! Και νόστιμα και light!  Κανελόνια με φρέσκια Dirollo Mozzarella και σπανάκι - 

Υλικά για 6 μερίδες
1 πακέτο (500 γραμ.) λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
για την σάλτσα ντομάτας:
½ κιλό τριμμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για την γέμιση:
4 μπάλες φρέσκια Dirollo Mozzarella 8,5% λιπαρά
3 φλιτζάνια ανθότυρο
2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα (περίπου 100 γραμ.)
300 γραμ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο και ελαφρά σοταρισμένο
2 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά
λίγο φρέσκο βασιλικό
 

Eκτέλεση:
Ετοιμάστε την σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και προσθέστε τις ντομάτες, τον βασιλικό, τον ντοματοπελτέ και αλατοπίπερο. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
Μουσκέψτε τα λαζάνια σε ζεστό νερό για 5-6 λεπτά. Τρίψτε τις 3 μπάλες φρέσκια Dirollo Mozzarella και κόψτε την τέταρτη σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο, την μισή ποσότητα παρμεζάνας, το σπανάκι, την τριμμένη μοτσαρέλα, τον βασιλικό, τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο. Αλατίστε το μείγμα.
Βάλτε ένα λαζάνι στον πάγκο εργασίας, βάλτε 2-3 κουταλιές από το μείγμα και τυλίξτε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος το ταψί το 1/3 της ποσότητας της σάλτσας ντομάτας. Βάλτε με την σειρά τα κανελόνια, περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30 λεπτά. Ξεσκεπάστε τα, βάλτε επάνω στα κανελόνια τις φέτες της μοτσαρέλας και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα,. Ανεβάστε την θερμοκρασία στους 220° C και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
 


Σου άρεσε;

Σχολίασε