Ριγγατόνι φούρνου με φρέσκια Dirollo mozzarella | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ριγγατόνι φούρνου με φρέσκια Dirollo mozzarella

Ριγγατόνι φούρνου με φρέσκια Dirollo mozzarellaΡιγγατόνι φούρνου με φρέσκια Dirollo mozzarella, μπέικον και πέστο: ζυμαρικά στο φούρνο για μεγαλύτερη γευστική απόλαυση. Ριγγατόνι φούρνου με φρέσκια Dirollo mozzarella, μπέικον και πέστο

Υλικά για 4 μερίδες
3 μπάλες φρέσκια Dirollo mozzarella
1 πακέτο (500 γραμ.) ριγγατόνι
10 φέτες μπέικον
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγκάτο
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τις φέτες του μπέικον. Βάλτε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και σοτάρετέ το με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.

Κόψτε την φρέσκια Dirollo mozzarella σε μικρά κομμάτια. Βάλτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το πέστο, το ρεγγάτο και το μπέικον. Ρίξτε τα μισοβρασμένα ζυμαρικά και την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα, αλαοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα. Αδειάστε το σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30 λεπτά.
 


Σου άρεσε;

Σχολίασε