Ζαμπονοκασερόπιτα κριτσανιστή της Ντίνας Νικολάου | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ζαμπονοκασερόπιτα κριτσανιστή της Ντίνας Νικολάου

Ζαμπονοκασερόπιτα κριτσανιστή της Ντίνας Νικολάου


Εύκολη και  εξαιρετική συνταγή απο την Ντίνα  Νικολάου


Υλικά
400 γρ φύλλο κρούστας

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλ. Ρυζάλευρο
300 γρ.κασέρι τριμμένο
250 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια
2 αυγά
Ελαιόλαδο  για  το άλειμα των φύλλων
Αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το γάλα ,ρίχνουμε σιγά σιγά το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη έχοντας την κατσαρόλα πάνω σε σιγανή φωτιά.Όταν πήξει η κρέμα την αποσύρουμε απο τη φωτιά και την αλατοπιπερώνουμε . Προσθέτουμε στην κρέμα το κασέρι και το ζαμπόν.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί τα οποία φροντίζουμε να τα λαδώσουμε ενδιάμεσα . Ρίχνουμε την κρέμα με το κασέρι και το ζαμπον και τη στρώνουμε καλά . Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας σε λωρίδες απο τη στενή πλευρά του φύλλου. Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σπιράλ και τοποθετούμε τα σπιράλ πάνω απο τη γέμιση το ένα δίπλα στο άλλο έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια . ραντίζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά .


Σου άρεσε;

Σχολίασε