Μωσαϊκό με φουντούκια της Ντίνας Νικολάου | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μωσαϊκό με φουντούκια της Ντίνας Νικολάου

Μωσαϊκό με φουντούκια της Ντίνας ΝικολάουΕύκολο και κλασικό γλυκό που είναι πάντα must

Yλικά
250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
½ φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κ.σ κονιάκ
5 κ.σ κακάο
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
100γρ. Φουντούκια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ:
Τριμμένο μπισκότο
Τριμμένο φουντούκι
Σιρόπι σοκολάτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα μπισκότα κομμένα και τα φουντούκια χοντροκοπανισμένα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Όταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο και φουντούκι και σιρόπι σοκολάτας. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
PS  Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με γάλα ζαχαρούχο θα έχετε  καταπληκτικά αποτελέσματα


Σου άρεσε;

Σχολίασε