Τι χρειαζόμαστε:
Για το ρολό:
- 20 φέτες μπέικον ολόκληρες
- 250 γρ. κιμά χοιρινό
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. λάδι λιαστής ντομάτας
- 3 κ.σ. τυρί Δανίας
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. φέτα τυρί
- πιπεριές κόκκινες-κίτρινες-πορτοκαλί κομμένες σε κύβους
- 1 αυγό
Πώς το κάνουμε:
- Για τον κιμά, βάζετε το κρεμμύδι στο μούλτι με το σκόρδο ρίχνετε το λάδι λιαστής ντομάτας τη μουστάρδα και τα πολτοποιείτε, όχι πολύ όμως.
- Βάζετε σε μια λεκάνη τον κιμά με όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Πολύ καλά. Το χωρίζετε σε 2 μέρη.
- Για τη γέμιση, βάζετε σε μια λεκάνη τη φέτα, με τις πιπεριές και το αυγό τα ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το χωρίζετε και αυτό σε 2 μέρη.
- Για το τύλιγμα τώρα. Εγώ χρησιμοποιώ αλουμινένια φόρμα (σανιτας) μακρόστενη ώστε να δώσει ωραίο σχήμα. Τοποθετείτε το μπέικον σε σειρά μέσα στη φόρμα, σκεπάζοντας τη μια φέτα με την άλλη μέχρι να καλυφθεί η φόρμα. Και 2 φέτες μπέικον κάθετα και απο τις 2 μικρές πλευρές (για το πλαινό του ρολού)
- Παίρνετε μια λαδόκολλα μεγάλη, και απλώνετε τον κιμά σε ορθογώνιο σχήμα, βάζετε μέσα τη μισή γέμιση. Πιάνετε τις 2 άκρες της λαδόκολλας και τη σηκώνετε σιγά σιγά, και τη πηγαίνετε στην απέναντι πλευρά ώστε να γίνει ένα ρολό. Το πιάνετε προσεκτικά και το βάζετε μέσα στη φόρμα, και τέλος κλείνετε το μπέικον ώστε να καλυφθεί. Το ξεφορμάρετε και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψάκι, επαναλαμβάνετε και με τη 2η δόση. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 40-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα