Γκαζάκια στο γραφείο του Σούρλα, μια γυναίκα στο νοσοκομείο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Γκαζάκια στο γραφείο του Σούρλα, μια γυναίκα στο νοσοκομείο

Γκαζάκια στο γραφείο του Σούρλα, μια γυναίκα στο νοσοκομείοΗ τρίτη εμπρηστική επίθεση που εκδηλώθηκε σήμερα είναι αυτή στο πολιτικό γραφείο του Γ. Σούρλα στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια.
Eμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται το γραφείο του πρώην βουλευτή της ΝΔ και γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Σούρλα.

Άγνωστοι τοποθέτησαν τα γκαζάκια έξω από το ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο  του κ.Σούρλα στην οδό Μιχαλακοπούλου 27 στον πέμπτο όροφο και η έκρηξη σημειώθηκε στις γύρο στις 8:00 το πρωί.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διπλανό διαμέρισμα, όπου διαμένει ζευγάρι γιατρών και δημιουργήθηκε μικρής ισχύος φωτιά.
Τη στιγμή της έκρηξης μία γυναίκα έβγαινε από το διαμέρισμά της, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο πρώην βουλευτής έλειπε από το γραφείο του και δεν διέτρεξε κίνδυνο.
Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.
Εν το μεταξύ διπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια, σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, με διαφορά περίπου πέντε λεπτών, σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε παλιο διατηρητέο κτίριο του ιδρυματος Οικονομικών και Βιομιχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην Αθήνα.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο ΙΟΒΕ, στην οδό Αεροπόρου Παπαναστασίου στο Κουκάκι, όπου οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο απο έξι γκαζάκια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη στο κτίριο του ΕΣΠΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τέσσερα γκαζάκια, απο τα οποία προκλήθηκαν επίσης μικρές ζημιές στην είσοδο. Για τις δύο εμπρηστικές επιθεσεις διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.


Σου άρεσε;

Σχολίασε