Σίγησε η ΕΡΤ - Επεσε «μαύρο» στις 23:15 της Τρίτης | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σίγησε η ΕΡΤ - Επεσε «μαύρο» στις 23:15 της Τρίτης

Σίγησε η ΕΡΤ - Επεσε «μαύρο» στις 23:15 της Τρίτης
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τρίτης άρχισε να υλοποιείται η κυβερνητική απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ αφού άρχισε σταδιακά να κόβεται το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Οπως μετέδιδε η ΕΡΤ μέχρι την τελευταία στιγμή, λίγο πριν πέσει μαύρο στις οθόνες, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ άρχισαν να ρίχνουν τους πομπούς του αναλογικού σήματος . Ετσι σταμάτησε η μέταδοση
στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και άλλες περιοχές της χώρας.
Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονταν προς τον Υμηττό προκειμένου να διακόψουν το σήμα και από εκεί. Στις 23.15 το σήμα έπεσε σε όλη την Ελλάδα και η ΕΡΤ σίγησε.
Η μετάδοση συνεχίστηκε για λίγη ώρα ακόμη μέσω ίντερνετ, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα σταμάτησε η μετάδοση και από εκεί.
Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες παραμένουν έξω από το κτίριο το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων αλλά και όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην επικράτεια.
Στη συγκέντρωση που ξεκίνησε μετά τις 7 το απόγευμα κατόπιν καλέσματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, σωματείων, επαγγελματικών ομάδων και φοιτητικών συλλόγων.
Μεταξύ άλλων από το Ραδιομέγαρο πέρασαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Μανώλης Γλέζος.
Στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε και συναυλία των μουσικών συνόλων με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών που κατά δεκάδες συρρέουν στο ραδιομέγαρο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ, ενώ συναυλία έχει προγραματιστεί και στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.





Σου άρεσε;

Σχολίασε