ΠΟΥΡΕΣ ΣΜΕΟΥΡΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

ΠΟΥΡΕΣ ΣΜΕΟΥΡΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΣΜΕΟΥΡΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Υπέροχη και εύκολη συνταγή για να τους καταπλήξει όλους.





ΥΛΙΚΑ
Για τον πουρέ σμέουρων:

  • 500 γρ. φρέσκα σμέουρα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 100 γρ. ζάχαρη 
Για τη μους λευκής σοκολάτας:
  • 160 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά 
  • 280 γρ. λευκή σοκολάτα 
  • 5 γρ. ζελατίνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα σμέουρα και τα σπόρια της βανίλιας όσο να έχουμε ένα ομοιογενή πουρέ. Μοιράζουμε σε ποτηράκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον μια ώρα για να παγώσει ο πουρές σμέουρων. 
Για να ετοιμάσουμε τη μους, πρώτα μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε μεγάλη ποσότητα παγωμένου νερού. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι βρασμού και προσθέτουμε μέσα τη ζελατίνη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας ζωηρά από το κέντρο προς τα έξω. Όταν η θερμοκρασία του μείγματος είναι χλιαρή ενώνουμε με την κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε χτυπήσει στο μίξερ όσο να αφρατέψει. Αφού παγώσει ο πουρές βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε το μους λευκής σοκολάτας αφήνοντας περίπου 2 εκ. από το χείλος του ποτηριού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες προτού καταναλώσουμε. Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε το βάζουμε στην κατάψυξη. Αν το διατηρήσουμε στη κατάψυξη το αφήνουμε 3 ώρες στη συντήρηση πριν το σερβίρουμε μαζί με καλαμάκια για να ρουφάμε τη γρανίτα από σμέουρα ενώ παράλληλα τρώμε τη μους!


Σου άρεσε;

Σχολίασε