Μαγικό πράσινο smoothie για λαμπερή επιδερμίδα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μαγικό πράσινο smoothie για λαμπερή επιδερμίδα


Στο συγκεκριμένο βιβλίο η Σνάιντερ παρουσιάζει όχι μόνο τις τροφές που μας αποτοξινώνουν και μας ομορφαίνουν αλλά και  συνταγές για να χρησιμοποιήσεις τα τρόφιμα αυτά στα φαγητά σου.   Από τις συνταγέΣυγκεκριμένο βιβλίο η Σνάιντερ παρουσιάζει όχι μόνο τις τροφές που μας αποτοξινώνουν και μας ομορφαίνουν αλλά και συνταγές για να χρησιμοποιήσεις τα τρόφιμα αυτά στα φαγητά σου.

Από τις συνταγές που προτείνει η Κίμπερλι, ξεχωρίσαμε τον πράσινο χυμό- smoothie που σε κάνει να λάμπεις και αποτελεί το ιδανικό πρωινό που προτιμούν πολλές σταρ....

Υλικά:

1 ½ φλιτζάνι νερό
1 μαρούλι λεπτοκομμένο οργανικής καλλιέργειας
2-4 κλωνάρακια σέληνο
μια μεγάλη χεριά σπανάκι
1 μήλο σε κομμάτια οργανικής καλλιέργειας
1 αχλάδι σε κομμάτια, οργανικής καλλιέργειας,
1 μπανάνα οργανικής καλλιέργειας
χυμός από μισό φρέσκο λεμόνι, οργανικής καλλιέργειας

Προαιρετικά:
μερικά φυλλαράκια κόλιανδρο
μερικά φυλλαράκια μαϊντανός

Εκτέλεση:

Προσθέτεις το νερό και το μαρούλι στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να γίνουν αλοιφή. Ανεβάζεις ταχύτητα και προσθέτεις σέλινο, μήλο, αχλάδι, κόλιανδρο και μαϊντανό. Τελευταία μπαίνει η μπανάνα και ο χυμός λεμονιού.

Η Σνάιντερ προτείνε να καταναλώνεις 1 λίτρο από το χυμό τούτο καθημερινά!

Και μερικά κολπάκια για την ομορφιά σου!

Κατανάλωσε μπόλικη μπανάνα για να φύγουν οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Το κάλιο που περιέχει η μπανάνα θα βοηθήσει στην ισορρόπηση των υγρών στους κύκλους.

Επένδυσε σε νερό καρύδας για να φύγει το χανγκόβερ.

Ο ανανάς κάνει καλό στην επιδερμίδα ενώ τροφές όπως το αβοκάντο και τα σποράκια λιναριού ενισχύουν στην παραγωγή κολλαγόνου, χάρη στις βιταμίνες C, E και Κ που περιέχουν.

Αν υποφέρεις από ακμή, ρίξε τις μετοχές σου στην κατανάλωση γιαουρτιού με καρύδα για να καθαρίσει η επιδερμίδα, προτίμησε μηλόξιδο για να φύγουν οι τοξίνες και κρεμμύδια για την καλύτερη λειτουργία του συκωτιού.

Αν θέλεις λαμπερά μαλλιά, βάλε τα καρότα στη διατροφή σου. Η β- καροτίνη που περιέχουν είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α, απαραίτητη για την καλή υγεία και ενυδάτωση της τρίχας ενώ παράλληλα βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν.

Ταυτόχρονα, απαραίτητοι για να μην σπάνε τα μαλλιά σου είναι οι σπόροι κολοκυθιού, πλούσιοι σε σίδηρο, βιταμίνη Α και θείο, ενώσεις που βοηθούν να έχεις δυνατά μαλλιά. Οι εν λόγω σπόροι είναι πλούσιοι και σε βιταμίνη Β που προλαμβάνει την λέπτυνση της τρίχας.

Για δυνατά νύχια χωρίς να πρέπει να δίνεις περιουσίες σε μανό σκλήρυνσης, κατανάλωσε κεχρί, Το κεχρί είναι δημητριακό ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε βιοτίνη, μια θρεπτική ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των εύθραυστων νυχιών.

Καλό στα νύχια κάνουν και το σπανάκι με το μαρούλι, τα οποία αποτελούν πλούσια πηγή ασβεστίου, όπως και όλα τα σκουροπράσινα λαχανικά. Το ασβέστιο κάνει τα νύχια δυνατά και αποτρέπει το σπάσιμο.

Έξτρα συμβουλή: κόψε τα αναψυκτικά, ακόμα και εκείνα που είναι διαίτης γιατί τα συστατικά που περιέχουν κάνουν την επιδερμίδα ξηρή και επιτείνουν την ακμή.

Το βιβλίο της Σνάιντερ θα το βρεις στο Amazon έναντι 17.95 δολαρίων. 



Σου άρεσε;

Σχολίασε