Οδηγός για το πώς θα σε λατρέψει το σόι της – Τι να κάνεις και τι όχι στο οικογενειακό τραπέζι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Οδηγός για το πώς θα σε λατρέψει το σόι της – Τι να κάνεις και τι όχι στο οικογενειακό τραπέζι


Οδηγός για το  πώς θα σε λατρέψει το σόι της – Τι να κάνεις και τι όχι στο οικογενειακό τραπέζιΑν είστε σε μια σχέση που έχει πάρει σοβαρή… μορφή, να είστε σίγουροι πως η πρώτη συνάντηση με τους γονείς της, είναι πολύ, πολύ κοντά! Το συγκεκριμένο «κεφάλαιο», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σε κάθε σχέση, ενώ, το άγχος των αντρών, όπως είναι λογικό, είναι μεγάλο, όταν πλησιάζει το κρίσιμο τραπέζι με τη…
μαμά και τον μπαμπά!
Τα πράγματα είναι απλά, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές συμβουλές: Δείτε τι πρέπει να κάνετε και τι όχι, και να είστε σίγουροι πως έχετε κάνει το πρώτο και σημαντικό βήμα για να σας λατρέψουν.
1. Μην τρώτε ό, τι υπάρχει στο τραπέζι
Είναι ένα από τα σημαντικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι: Μην πέφτετε με τα μούτρα στο τραπέζι. Μπορεί να πεινάτε, αλλά κάντε λίγο κράτη…
2. Γελάστε ακόμη και αν τα αστεία του μπαμπά της δεν είναι απόλυτα επιτυχημένα
Είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε για να σας λατρέψει! Γελάστε με τα αστεία του, ακόμη και να αυτά δεν είναι και πολύ επιτυχημένα. Εξάλλου, δεν έχουν όλοι το ταλέντο να λένε επιτυχημένα ανέκδοτα… Δείξε κατανόηση!
3. Μην γίνεστε ξερόλας!
Σκεφτείτε το εξής: Γνωρίζετε για πρώτη φορά έναν άνθρωπο, και αμέσως, αρχίζει να σας δίνει συμβουλές, για το τι πρέπει να κάνετε και τι όχι, να έχει άποψη για όλους και για όλα, και να είναι και αδιάλλακτος. Θα τον συμπαθήσετε; Μάλλον όχι. Προσοχή, λοιπόν, μην δώσετε και εσείς μια τέτοια εντύπωση.
4. Κάντε κομπλιμέντα στη μαμά για το φαγητό της
Είναι το ευαίσθητο σημείο όλων των μαμάδων. Αν την πείσετε πως σας αρέσει το φαγητό της, μπορεί να γίνει χαλί να την πατήσετε! Ακόμη και αν δεν τρώτε με ιδιαίτερα ευχαρίστηση το γεύμα που σας έχει ετοιμάσει, μην το δείξετε, και δεν θα χάσετε.
5. Μην μιλάτε όλη την ώρα στο κινητό σας
Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, και καλό θα ήταν, να τους δώσετε την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί σας, και όχι να σας ακούν να μιλάτε με τους φίλους, τους συναδέλφους και το αφεντικό σας στο τηλέφωνο. Λίγες ώρες είναι και θα περάσουν. Αφήστε το για λίγο στην άκρη.
6. Μοιραστείτε μαζί τους αστείες ιστορίες
Είναι ένα πολύ καλός τρόπος, για να μπορέσουν να σας γνωρίσουν καλύτερα, να τους κάνετε να γελάσουν και να έρθετε πιο κοντά. Προσοχή, όμως, στο ποιες ιστορίες θα διαλέξετε να τους διηγηθείτε…
7. Μην το παρακάνετε με το ποτό
Όλοι οι γονείς, θέλουν για την κόρη τους, τον καλύτερο σύντροφο. Υπεύθυνο, σοβαρό, μετρημένο και που να μην παραφέρετε. Αν, την πρώτη φορά, «κατεβάσετε» ένα μπουκάλι κρασί στην καθισιά σας, το πιθανότερο είναι να σκεφτούν πως έχουν να κάνουν με κάποιον αλκοολικό, στο πλάι του οποίου η κόρη τους διατρέχει σοβαρό κίνδυνο!
8. Μην ξεκινήσετε πολιτική κουβέντα… ΠΟΤΕ
Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα. Σίγουρα, ενδοοικογενειακά, θα έχετε ζήσει ομηρικές μάχες μεταξύ αδερφών, ξαδερφών κλπ, σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα, τους πολιτικούς αρχηγούς, ποιος είναι καλύτερος και ποιος είναι χειρότερος. Ποτέ, μα ποτέ, μην κάνετε το λάθος, να σχολιάσετε την πολιτική επικαιρότητα.
9. Μην πείτε ποτέ στη σύντροφό σας ότι βαρεθήκατε
Εντάξει, μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δεν χρειάζεται να το ξέρει. Σε κανέναν δεν αρέσει να προσβάλλουν τους γονείς του, και είναι απόλυτα λογικό.
10. Μην φρικάρετε όταν σας ρωτήσουν για τα μελλοντικά σας σχέδια
Είναι μια ερώτηση, που λίγο-πολύ, όλοι οι γονείς την κάνουν. Ψυχραιμία. Μπορεί να μην βρίσκεστε και στην καλύτερη, οικονομική και επαγγελματική φάση της ζωής σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πανικοβάλλεστε με το μέλλον σας. Δείξτε ψυχραιμία και δώστε την πιο καλή απάντηση που έχετε στο μυαλό σας, για τα πλάνα της ζωής σας.


Σου άρεσε;

Σχολίασε