Η σάλτσα Αlfredo είναι μία από τις πλέον κλασικές συνταγές της ιταλικής κουζίνας, αφού η ιστορία της φαίνεται να ξεκινά από το 1914! Παρά τη μακρόχρονη ύπαρξή της στα βιβλία της μαγειρικής, φαίνεται, πως δεν χάνει ποτέ την αξίας της. Πως θα μπορούσε, άλλωστε, να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού, εκτός από πεντανόστιμη, είναι εύκολη και γρήγορη. Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε!...
Τι θα χρειαστείτε:
• 1 πακέτο μακαρόνια
• ¼ φλιτζάνι μπέικον
• ¼ φλιτζάνι βούτυρο
• ½ φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
• 1 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• Μαϊντανός (για γαρνίρισμα)
Πως θα το ετοιμάσετε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, βάλτε λίγο αλάτι και βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν. Εντωμεταξύ, κόψτε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και ψήστε τα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφού τα βγάλετε, προσθέστε το βούτυρο στο λίπος που έχει βγει και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και μαγειρέψετε για ένα-δύο λεπτά. Προσθέστε και το ζωμό του κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε τη σάλτσα σας και ανακατεύετε επίμονα μέχρι να «πυκνώσει». Προσθέστε και την παρμεζάνα, μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, περιλούστε με τη σάλτσα alfredo τα ζυμαρικά σας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να αραιώσετε τη σάλτσα σας. Σερβίρετε και προσθέστε (αν θέλετε) τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή. Είστε έτοιμοι!