Τραγωδία στον Έβρο– Νεκρός ένας ανθυπολοχαγός, δυο οι τραυματίες | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Τραγωδία στον Έβρο– Νεκρός ένας ανθυπολοχαγός, δυο οι τραυματίες

Τραγωδία στον Έβρο– Νεκρός ένας ανθυπολοχαγός, δυο οι τραυματίες
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δυο τραυματίστηκαν από έκρηξη στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» της περιοχής Λαβάρων Έβρου στο Διδυμότειχο την Τετάρτη.
Ο πυροτεχνουργός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν...
ελαφρύτερα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τραυματίες δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Αγνωστο παραμένει εάν το τραγικό συμβάν έγινε στη διάρκεια άσκησης του στρατού ή στη διάρκεια αποναρκοθέτησης της περιοχής.
Σύφμωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.
Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος, εξέφρασαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Σου άρεσε;

Σχολίασε